Reflex pakt draad weer op tegen Protos

VoV, 18-11-2019. 11:32 uur. Na vorige week een fikse tegenvaller te moeten verwerken met het verlies tegen Donitas met 3-0 en het uitvallen van Willem-Maarten Heins, pakte Reflex zaterdag de draad weer op met een winstpartij tegen USV Protos uit Utrecht.

Opvallend was het opstellen van spelverdeler Friso Buiter in de basis, dit ging ten koste van Niels van Beek. Buiter maakte de laatste weken al een goede indruk en mocht het van coach Henk Gootjes vanaf het begin proberen.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar sloeg Robin van Capelle met een goede service serie het benodigde gaatje halverwege de set, 25-22. In de 2e set was er eenzelfde spelbeeld, weer ging het lang gelijk op, maar maakte Protos net wat meer fouten en sloeg Robin van Capelle het beslissende punt knap binnen, 25-23. In de 3e set kwam halverwege Laurens Kamphuis in de ploeg voor Niek Tijhuis, waarmee wordt onderstreept dat hij een aanstormend talent is. Protos staat bekend als vechtploeg en maakte veel tegenstanders het al knap lastig, maar wist Reflex het met een goed draaiend team te pareren.

edereen bij Reflex speelde een prima wedstrijd en was er een goed collectief. Jesse Schuitemaker sloeg de laatste 2 punten van de wedstrijd binnen door een snoeiharde aanval, bediend door een prima spelende Friso Buiter en vervolgens met een ace, 25-19. Zo werd het een mooie overwinning voor Reflex met 3-0. Volgende week wacht de kwartfinale in de beker tegen SSS uit Barneveld, dat belooft een mooie wedstrijd te worden.

gh @ VoV, verslag van Robin van Capelle, Zalsman / Reflex. Foto Jan van den Noort