VCN komt goed weg tegen Webton

VoV, 18-11-2018. 11:30 uur. Afgelopen zaterdag nam VCN het op tegen Webton Hengelo. Webton draait op dit moment mee in de middenmoot maar heeft in eerdere jaren in de Topdivisie voldoende ervaring op gedaan om het elke tegenstander lastig te maken. Het was het doel om alle punten in eigen huis te houden en de 1e plaats veilig te stellen. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor het herdenken van het overlijden van verenigingslid Melany Jansen. Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden.

VCN startte met de volgende namen: Ralph Backer en Lucas Vroom op het midden, Rogier van Leeuwen op de libero positie, Robert Jansen op de spelverdeling, Tom van Reeuwijk op de diagonaal en passer-lopers Daan Spijkers en Thomas Boerefijn.

Met een felle start van Webton kwam VCN in de eerste fase wat onder druk te staan. Met een stabiele passing en steeds meer scores wist VCN zich onder de druk uit te vechten. Hiermee werd een kleine voorsprong gepakt en VCN kwam niet meer in gevaar, 1-0 via 25-23.

In de tweede set ging VCN scherp uit de startblokken en walste het over Webton heen. Met enkele rake klappen van Tom van Reeuwijk en wat mooie kill – blocks van Ralph Backer werd met 25-12 op het scorebord de setwinst bij geschreven.

De derde set ging Webton vrijuit en ontspande VCN iets te veel, en keek het team snel tegen een achterstand aan. Coach van Hal bracht Ferdy van Dijk op de plek van Thomas Boerefijn en een dubbele wissel met Sharif Gabriel en Roland Mijnans. VCN ging iets beter spelen en wist zich wel weer terug te vechten. Het tij kon echter niet tijdig gekeerd worden en Webton pakte deze set met 22-25.

De vierde set liet VCN de servicedruk volledig varen en had Webton vrij spel, deze set ging met 20-25 naar Webton, hiermee was het puntverlies een feit. De knop moest echter om, om de schade verder beperkt te houden. De basis van de 1e set startte weer. Het ging lang gelijk op met een kant- wissel bij 7-8 achter.

De dubbele wissel van VCN sorteerde effect, met enkele scores wist Sharif Gabriel het team de juiste boost te geven en zo kon hij ook het laatste punt maken via de blokkering. Met 15-13 kon VCN deze wedstrijd gelukkig naar zich toe trekken en weer twee punten bijschrijven, hiermee is de 1e plek voorlopig nog veiliggesteld.

Komende zaterdag wacht VCN de 1/8e finale van de beker in de eigen Oostgaarde. Tegenstander is Draisma Dynamo, de huidige gedeelde nummer 1 van de Eredivisie. Komt dat zien!

gh @ VoV, verslag en foto via Maureen Weernekers, VCN.