Reflex verliest vijfsetter van Donitas

VoV, 21-01-2019. 5:21 uur.  Op voorhand een belangrijk duel, aangezien we de uitwedstrijd hadden verloren met 3-0. We waren gebrand op het halen van een goed resultaat tegen de studenten uit Groningen en begonnen met Niels van Beek en Robin van Capelle als tandem, Wessel van Lunzen en Sandór van Staten als passer/lopers, Jesse Schuitemaker en Erik Huisken op het midden en Lars Bergman als libero.

In de eerste set startte Donitas voortvarend met goede services en rake aanvallen. We hadden in de eerste set weinig om daar tegenover te stellen en verloren met 17-25. In de tweede set moest er uit een ander vaatje getapt worden en waren we wel bij machte om bij te blijven maar niet om deze set te laten leiden tot een overwinning, 23-25 tot gevolg.

In de derde set werd Robin van Capelle gewisseld voor Willem – Maarten Heins. Er lag een mooie uitdaging voor ons als team om het tij te doen keren. Zowel de derde als vierde set wisten we gemakkelijk te winnen met beide 25-17. De vijfde set was een spannende met veel kantelingen wat betreft de voorsprong, uiteindelijk trok Donitas aan het langste eind met 16-18.

Aankomende donderdag wacht landskampioen Abiant Lycurgus, de landskampioen, in de halve finale van de nationale beker. Komt allen en moedig ons aan tijdens deze unieke wedstrijd!

gh @ VoV, verslag via Henk Gootjes, trainer coach Zalsman Reflex Kampen. Foto website Reflex.