WVC Volley D1 wint eerste thuisduel 2019

VoV, 21-01-2019. 7:00 uur. Weghorst Makelaardij WVC D1 speelde op 19 januari weer de eerste thuiswedstrijd van 2019 tegen Autoschade Kuiper/D.B.S. uit Balk. De vrienden van Weghorst Makelaardij WVC D1 waren uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen en na afloop een drankje te nuttigen. Vooraf was ook de opdracht om te proberen een leuke wedstrijd neer te zetten voor o.a. het publiek dat in grote getale was gekomen. De uitwedstrijd tegen Autoschade Kuiper/D.B.S. was immers geen mooie wedstrijd waarbij Weghorst Makelaardij WVC D1 weinig tot niks had in te brengen. Tijd om te laten zien dat ze in Wierden wel degelijk konden volleyballen.

De eerste set startten Loes Boone, Lisette Ottenschot, Fleur Kleine Schaars, Marlijne ter Avest, Myrthe Maris, Kirsten Lentink, Kira Schorn. Lieke Scharbaai kwam later invallen. De wedstrijd begon met een hele mooie rally. Weghorst Makelaardij WVC D1 kon de rally winnend afsluiten door een mooie aanval van Marlijne. De thuisploeg ging goed van start. Er stond al snel een kleine voorsprong op het telbord van 12-8. Autoschade Kuiper/D.B.S. begon meer druk te zetten en bij 17-17 werd Kirsten gewisseld voor Lieke.

De passlijn van Weghorst Makelaardij WVC D1 kreeg de  serve van Autoschade Kuiper/D.B.S. niet voldoende onder controle. Het gevolg was dat ze moeilijker tot scoren kwam. De tegenstander daarentegen wel. Autoschade Kuiper/D.B.S  sloeg soms hele harde ballen binnen waar de ploeg van Frank van den Noort geen antwoord op had. De eerste set werd verloren met 19-25.

De eerste set werd dus goed gestart, maar het einde van eerste set was een mindere fase. Een opdracht om de tweede set beter te eindigen. De tweede set begon een beetje rommelig door een verkeerde opstelling van de ploeg uit Wierden. Gelukkig lieten de meiden van Weghorst Makelaardij WVC D1 zich niet van de wijs brengen. In het begin ging het gelijk op. Autoschade Kuiper/D.B.S maakte veel servefouten en de gastheren scoorden mooie punten door o.a. een uitstekend spelende Fleur. Weghorst Makelaardij WVC D1 speelde een goede set en won deze set met 25-21.

Ook in de 3e set zette WVC Dames 1 het goede spel voort. Al snel stond er een grote voorsprong van 12-4 op het scorebord. Fleur speelde ook deze set een belangrijke rol door haar blokpunten en aanvallende scores. Autoschade Kuiper/D.B.S probeerde door middel van time-outs en wissels Weghorst Makelaardij WVC D1 uit het ritme te krijgen. En helaas lukte dat redelijk. De stand ging van 12-4 naar 21-20. De meiden uit Wierden werden meer onder druk gezet en de set werd met 23-25 verloren.

De vierde set startte Weghorst Makelaardij WVC D1 niet goed. Gelukkig herpakte ze zich snel en werden o.a. door goede serves van Lisette en Loes een voorsprong gepakt van 5 punten. Ook in de set waren er lange rally’s te zien en een van deze rally’s werd door een mooie tactische bal van Myrthe gewonnen;). Marlon kwam er deze set nog in de voor de serve en serveerde een ace. Loes kon al haar aanvalster goed bereiken en WVC Volley kon de kleine voorsprong behouden en winnend de set afsluiten met 25-20.

Een gelijke stand van 2-2 betekende een vijfde set.  Met veel enthousiasme ging Weghorst Makelaardij WVC D1 verder. Deze set werd een goede prestatie neergezet door alle speelsters. Er waren mooie kill blocks van onder andere Lieke, Marlijne en Lisette. Alles liep zoals het hoorde. Autoschade Kuiper/D.B.S kon niet onder de druk uitkomen en Weghorst Makelaardij WVC D1 won deze set verdiend met 15-8 en dus de wedstrijd met 3-2. Met veel ontlading werd ook het laatste punt gevierd.

Kortom, voor het publiek een mooie  wedstrijd met veel rally’s. Publiek, bedankt voor jullie komst en hopelijk tot de volgende keer! Volgende week speelt Weghorst Makelaardij WVC D1 uit tegen Set-Up D2. Tot dan!

gh @ VoV, verslag door Femke ter Harmsel – Boone. Foto WVC Volley.