Vizier op volleybal

 

Reflex vs. Keistad, de Topdivisie topper

VoV, 17-01-2020. 5:00 uur. Webton had vorige week een prima start van het nieuwe jaar met een 3-0 zege thuis tegen het hooggeplaatste AVV Keistad. Aanstaande zondag worden ze in Meijel verwacht voor het duel tegen Peelpush. De ploeg uit Hengelo reist er voor de tweede keer dit seizoen naar toe, ook voor de beker was Peelpush de tegenstander en toen won Webton met 1-3. Peelpush staat tiende met 10-11, Webton achtste met 12-14. Nogal vertekend dus gezien het verschil in aantal gespeelde wedstrijden.

Peelpush heeft een positieve balans m.b.t. de thuiswedstrijden tegen de teams uit het rechter rijtje, Webton won dit seizoen in de competitie nog niet buiten Hengelo. Dat lijkt dus op papier een duidelijke zaak, nu in de praktijk nog!

Een hele interessante partij is die tussen Zalsman/ Reflex (12-25) en AVV Keistad (12-23), de nummers twee en drie op de ranglijst. Beide teams begonnen in 2020 met een nederlaag, Keistad bij Webton, Reflex thuis met 2-3 tegen Inter Rijswijk. Om in de kielzog van koploper VCN (12-32) te blijven kan geen van beide zich permitteren punten te laten liggen. In Amersfoort was Keistad met 3-2 de winnende partij. Reflex zal dat en de nederlaag van vorige week voor zichzelf en de fans recht willen zetten. Belooft dus een mooi spektakel te worden in Kampen.

Inter Rijswijk, dat dus vorige week Reflex in eigen huis op een nederlaag trakteerde, krijgt de koploper op bezoek. Als je van de nummer twee uit kunt winnen, heb je dan ook genoeg troeven in de ploeg om thuis van de nummer één te winnen. De geografische afstand is net iets te groot om van een streekderby te kunnen spreken, maar we hebben uit de notities van VCN begrepen dat er wel terdege kruisverbanden zijn tussen beide teams, en de clubs die een derbysfeer kunnen creëren.

Volley Tilburg had vorige week bij koploper VCN misschien wel een puntje verdiend, maar moest wel met lege handen huiswaarts. Eerder waren ze thuis tegen Reflex met 3-2 aan de goede kant van de score gebleven. Dat zijn dus wel de nummers één en twee van de ranglijst. Logisch dat de fan voor aanstaande zaterdag tegen SV Dynamo dan op een zege rekent, ook al werd uit met 3-0 verloren. Blijkbaar zijn het bij Volley Tilburg andere tijden, zijn de slechte voor goede in geruild. Of dit vooruitblikken en gissen ook werkelijk een klein beetje in de buurt van de realiteit komt zal zaterdag blijken, want SV Dynamo staat niet voor niets vijfde met vier punten meer dan Tilburg.

USV Protos heeft na het inzicht dat er niets boven Groningen gaat, van doen met HLB van Daal uit Den Dungen dat een heel eind zuidelijker ligt. Nog zo’n 60 kilometer zuidelijker dan Utrecht, wat bij een verlies van de thuisploeg hen de gevleugelde uitspraak zou kunnen ontlokken dat er voor een dag niets boven Utrecht gaat. De Nevobo voorspeller verwacht een 2-3 resultaat, volgens ons zou het net zo goed andersom kunnen zijn. In Utrecht werd het 3-2. Van Daal is de nummer voorlaatst (12-11), Protos staat zesde (12-17).

Zondag informeren we u over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.