Vizier op volleybal

 

Klassiek links vs. rechts weekend in 1AD

VoV, 17-01-2020. 5:05 uur. In de eerste Divisie A bij de dames hebben we aanstaande zaterdag een klassiek Links vs. Recht weekend. De teams uit het linker rijtje nemen het op tegen die uit het rechter, waarbij de scheidslijn is getrokken na SV Dynamo Tubbergen (12-31) en voor Springendal Set-Up ’65 II (12-29). De Top 3 speelt tegen de drie teams in de gevarenzone, de andere zes teams uit het middendeel van de ranglijst nemen het ook tegen elkaar op.

We willen ons er beslist niet met een Jantje van VoV afmaken, maar de top drie (Veracles 11-44), Wevo (12-41) en Krekkers (12-38) zijn toch wel aan de stand en de seizoenhistorie verplicht om met VCV (11-18), VC Zwolle II (13-15) en Dash (12-17) korte metten te maken. Een setje inleveren kan altijd gebeuren, maar bij twee kunnen we gerust beweren dat de teams waarvoor ‘code rood of oranje’ geldt een goede zaterdag hebben gehad. Maar de verwachtingen waarmaken is nog iets anders dan ze uittypen.

De nummer vier (Apollo 8 II), vijf (VC Sneek II) en zes (SV Dynamo) spelen tegen de nummers negen (Weghorst Makelaardij WVC Volley), acht (Rosstars) en zeven (Set-Up II). Waarbij heel logisch het verschil in punten tussen Dynamo en Set-up het kleinst is, en gezien het thuisvoordeel van de ploeg uit Ootmarsum het zeer zeker een zeer interessante derby kan worden.

Apollo 8 II won in Wierden bij WVC Volley met 0-4, Set-Up won in Tubbergen met 0-4, dus we kunnen ons voorstellen dat zowel WVC als Dynamo met de nodige revanchegevoelens aan dit duel beginnen. VC Sneek II behaalde in Rossum een 1-3 zege, verwacht mag worden dat ze thuis niet voor minder gaan. En dat Rosstars het allemaal beter wil doen dan in de heenwedstrijd.

Oja, Apollo 8 II vs. WVC Volley en Set-Up II vs. SV Dynamo zijn natuurlijk wel derby’s en die kennen zo hun eigen wetten en eigenaardigheden. Eens zien of die vlieger zaterdag ook opgaat.

We informeren u op dat ook inderdaad zo was.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort. VC Zwolle II.