Vizier op volleybal

 

Onderin 1BD wordt het nog spannend

VoV, 17-01-2020. 5:12 uur. In de eerste Divisie B is in de gevarenzone een hevige strijd gaande om uit de buurt van de degradatieplaatsen en p/d plaats te blijven. Per heden staan Thor en VC Wik onder de beruchte lijn, terwijl VC Olympia tussen de stippellijntjes staat. VC Wik (11-17) krijgt een lastige klus zaterdag, bij hen komt koploper SOMAS/ Activia (12-47) op bezoek. Een kop staart botsing die veelal voor de staart de meeste schade oplevert. Maar wellicht heeft VC Wik zich goed verzekert en komen ze naar tevredenheid uit dit duel.

Bende Services Thor (11-19) en VC Olympia (12-22) spelen tegen elkaar. Met als inzet handhaving van de stand of het wisselen van plaats. Al naar gelang welk kleur shirt men aanheeft. Afgaande op de resultaten van VC Olympia tot heden in de thuiswedstrijden zou het zomaar een vijfsetter kunnen worden, maar dan moet Thor wel beter voor de dag komen dan dat ze tot nu in uitwedstrijden hebben gedaan.

Hyundai Peter Janssen Stravoc, de nummer vier van onderen (12-23), speelt zaterdag om 19:00 uur tegen VC Velden, dat vierde staat, maar ook gedeeld tweede, en 11 punten meer heeft dan de thuisploeg. Stravoc deed het afgelopen week best in de uitwedstrijd tegen VCN II, een ander team dat gedeeld tweede staat, zij zullen dus vol vertrouwen aan deze klus beginnen. VC Velden boekte een 3-1 thuiszege tegen Havoc en is het nieuwe jaar dus ook goed begonnen.

Havoc vs. Volley Tilburg is het duel tussen de nummer vijf en twee, waarbij voor de bezoekers de noodzaak om geen punten te morsen heel nadrukkelijk aanwezig is om niet nog verder achterop te geraken bij Activia. Dat verschil in nu al 13 punten, met twee wedstrijden minder. Bij een zege in vier sets kan Havoc de gasten op de ranglijst voorbij en dat is al een uitdaging op zich en een target om je beste beentje ervoor te zetten.

VCN II, dat dus vorige week pijnlijk op eigen veld onderuit ging, reist zaterdag naar Zaanstad, dat met een 1-3 zege vorige week bij Ledub vertrok. Uit winnen zal het nodige zelfvertrouwen voor de thuiswedstrijden geven. Aan de andere kant van het net zal echter een tegenstander staan die voor zichzelf wat recht wil zetten. Dat kan dus mooi knetteren!

Ledub en VollinGo zijn ranglijstburen gescheiden door het stippellijntje dat de linker kolom van de rechter scheidt. Ledub speelde een wedstrijd meer en heeft 3 punten meer. Op de voorhand bezien kan het dus daar ook een spannend duel worden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.