Vizier op volleybal

 

Meer dan genoeg recht te zetten in 1AH

VoV, 17-01-2020. 5:20 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen zijn er genoeg wedstrijden die op grond van de uitslag in de heenwedstrijd om revanche vragen. Met welke uitslag als winst dan ook. Want er was bijvoorbeeld drie keer een zege zonder setverlies en drie keer kreeg de verliezer één setje mee. Toen was het dus een duidelijke zaak, geen tiebreakbeslissingen.

Zo won PDK thuis met 4-0 van VoCASA II, pakte FOOX Olhaco in Sneek een 0-4 zege en was Apollo 8 in de Veste met 4-0 de baas over Focus4U Woudenberg. Voor de return zullen de verliezers zich hebben voorgenomen om het in ieder geval beter te doen, helemaal als ze nu thuisvoordeel hebben, en de winnaar zullen met het besef het veld instappen dat aan de andere kant van het net een team staat dat revanche wil, en dat het geen wet van Meden en Perzen is dat er opnieuw dezelfde uitslag op het wedstrijdformulier komt.

VoCASA II, dat het vorige week koploper Sudosa-Desto nog knap lastig maakte in Assen, is de nummer zes in de stand, PDK is tweede. Olhaco is de nummer drie, Sneek had een periode een geweldige opleving met klinkende resultaten tegen hoger genoteerde teams, maar is blijkbaar weer teruggekeerd naar de periode van voor die opleving. Apollo 8 haalde tegen Woudenberg geweldig uit, werd echter vorige week in Huizen naar een dikke nederlaag gespeeld. Het is allemaal nog niet in kannen en kruiken wat die revanches betreft, we wachten rustig af.

De Hofnar Bovo deed in de heenwedstrijd in Soest met een 1-3 goede zaken, Rabobank Volleybal Orion II leed bij Sudosa – Desto in Assen een 3-1 nederlaag en E.V.V. Bultman Hartholt was in Elburg met 3-1 te sterk voor HHB Coaching/ CSV.

Vorige week wist Bovo knap in Sneek te winnen. Met de zege in Soest op zak zal met het nodige vertrouwen naar de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar toegewerkt zijn, Axel Claims Sovoco staat vijfde (12-27), Bovo tiende (11-22. Weinig verschil derhalve in de ranglijst of dat in het veld ook zo zal zijn moeten we nog maar even afwachten.

Orion II zal tegen de koploper willen vlammen, zoals alle teams die de koploper op bezoek krijgen altijd willen vlammen. De koploper weet dat en stelt zich erop in. Wapent zich ertegen. En dan moet maar blijken of de thuissterkte het wint. Dat er alles aan gedaan zal worden om te winnen of om dat juist te voorkomen, spreekt voor zich.

CSV Zwolle speelde vier wedstrijden meer van E.V.V. en heeft vijf punten minder. CSV staat laatste en kan het zich eigenlijk niet veroorloven om op eigen veld punten af te staan. Omdat ze uit ook niet winnen, moeten de puntenaantallen die nodig zijn thuis bij elkaar geslagen worden. E.V.V. heeft daar geen boodschap aan, ze staan dan wel vierde van onderen maar virtueel is gewoon een tweede plaats mogelijk. Vier inhaalwedstrijden met 4-0 winnen en het virtuele is werkelijkheid. En dan kun je maar het beste meteen met zo’n klinkende uitslag beginnen.

We houden u zondag op de hoogte hoe het is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.