Vizier op volleybal

 

Volop strijd in middenmoot van 1BH

VoV, 17-01-2020, 5:28 uur. Sliedrecht Sport Heren 2 is de trotse leider in de Eerste Divisie B bij de mannen met 12-50. Ze staan (al) zes punten voor op hun naaste achtervolger Banierhuis Taurus II, dat de afgelopen jaren eigenlijk de dienst uitmaakte in deze divisie. Zaanstad II en Velo zijn met 37 en 36 punten uit een dozijn wedstrijden de twee dertigers in de ranglijst. Alle overige ploegen, op EMD – Tooling na (12-8),  zijn nog twintigers.

Het is een compact ‘peloton’ in de middenmoot van 1BH, met eenzelfde aantal wedstrijden achter de naam, waarvan de eerste in de rij er 29 heeft (VCV) en de nummer laatst, de ploeg voor EMD-Tooling, 23. De verschillen zijn dus op twee handen af te tellen, hetgeen betekent dat bij een paar goede of slechte zaterdagen de hele stand weer door elkaar gehusseld kan zijn.

Een van die zaterdagen is aanstaande. Daarin komen een aantal teams uit het ‘peloton’ elkaar tegen. Zoals bij Inter Rijswijk II (23) vs. Skunk (27). Bij Skunk werd het 3-1, maar laten we zeggen dat dit in de minder goede periode van Inter Rijswijk II was. Zoals HLB van Daal II (25) vs. Compaen (28). Begin oktober pakte Compaen thuis een 3-1 zege, eens zien hoe de verhoudingen half januari zijn.

Koploper Sliedrecht II krijgt thuis Velo op bezoek. Na vorige week tegen Taurus II (0-4 verlies) is dit de tweede zware wedstrijd van de ploeg uit Wateringen in het nieuwe jaar. Maar dan heb je die twee ook gehad! Dat er mogelijkheden op een goed resultaat zijn voor de bezoekers moge blijken uit de 3-2 thuiszege tegen Sliedrecht. En wie verliest er nu twee wedstrijden zonder een setje te winnen, en wie één setje wint kan dat kunstje ook nog wel een keer herhalen.

VV Utrecht kan ook een dertiger worden, nu hebben ze 28 punten, maar hun tegenstander EMD – Tooling leent zich ervoor om de grens van dertig punten te slechten. Uit werd het een 0-4 zege, meer kan het thuis ook niet worden. Ook MKB Accountants/ VCV (29 punten) kan door de dertig puntengrens, maar die barrière zal heel wat moeilijker te nemen zijn omdat Zaanstad II (37 punten) de tegenstander is. Uit.

Taurus II krijgt NVC op bezoek. We kunnen ons voorstellen dat de thuisploeg nog een rekeningetje open heeft staan voor de heenwedstrijd, die ze met 3-2 verloren. Knap werk van NVC was dat toen. Een stunt voor herhaling vatbaar wat NVC betreft, al zal dat in Houten een stuk moeilijker gaan.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.