Regiobeker 2017-2018 voor Apollo MA

VoV, 16-05-2018. 12:24 uur. Afgelopen zaterdag 12 mei heeft Ecare Apollo 8 MA de regiobeker gewonnen in Aalten. Tegenstander in de finale was Halley dat alle bekerwedstrijden dit seizoen tot aan de finaledag toe met 3-0 gewonnen had. Voor Apollo 8 was de weg naar de finale  minder gemakkelijk,. De wedstrijden tegen achtereenvolgens DeVoKo, SVH, Krekkers, Rivo Rijssen en Rosstars werden wel gewonnen, maar vooral de wedstrijd tegen Krekkers was erg spannend. Dat werd een vijfsetter met als setstand in de 5e set 16-14 voor Apollo 8.

Om 10.30 uur zat het meegereisde Apollo 8 publiek op de tribune klaar voor de wedstrijd. Opvallend was daarbij dat het aantal supporters groter was dan het uit de Achterhoek komende publiek van Halley, waarvoor het bijna een thuiswedstrijd was. Alleen was het Halley publiek op een sportieve manier veel duidelijker aanwezig met toeters en trommels.

Aan het begin van de finale werden alle speelsters een voor een voorgesteld aan het publiek. Dat was voor vrijwel alle spelers wel even wennen. De finale was minder spannend dan de wedstrijd tegen Krekkers, Apollo 8 maakte het zichzelf moeilijk en begon vrij gespannen aan de wedstrijd. Halley kreeg redelijk wat punten in de vorm van servicefouten en ze hadden een paar goed serverende meiden die de Apollo 8 passers onder druk zetten.

Ondanks het mindere spel werd er wel gewonnen, de eerste set werd 25-22 voor Apollo 8 en de 2e set werd het 25-19. In de laatste set begon Apollo 8 echt beter te spelen en werd het verschil groter, vooral door een prima serviceserie. De eindstand van die set werd uiteindelijk 25-20.  Daarmee werd het uiteindelijk een prima 3-0 overwinning voor Apollo 8!

Na afloop van de wedstrijd werd door de Nevobo de medailles en de beker uitgereikt. Het bekerfinaleteam van Apollo 8 bestond uit de volgende speelsters:  Madee, Femke, Lisa, Floor, Eline, Marin, Anouk, Annebel, Tess, Nienke, Marit en Bente.   En zij werden tijdens alle bekerwedstrijden gecoacht door Anika de Beer en Bastiaan Roelofs.

gh @ VoV, persbericht Apollo. Foto idem.