Vizier op volleybal

 

Renee van Helden, spelverdeelster Rivo

 

Wie is Renee van Helden? Renee van Helden is 16 jaar. Spelverdeelster bij Rivo dames 1, zit in 4 vwo in Almelo op school, woont in Wierden en heeft nog twee volleyballende zusjes

Je hebt dit seizoen dacht ik de overstap naar Rivo dames 1 gemaakt. Hoe is dat bevallen?  Het vaker trainen, het harder trainen, het niveau verschil?  Er werd tegen mij gezegd dat ik hoger op moest gaan spelen en toen kreeg ik een aanbod van Rivo op het juiste moment. In het begin was het natuurlijk even wennen van de B- jeugd naar de 1e divisie, maar het bevalt me heel goed en ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt.

Kun je volleyballen en studie goed combineren?  Tot en met 3 vwo was het erg goed te combineren, maar ik merk nu dat het erg lastig wordt in 4vwo. Dus ik denk dat ik waarschijnlijk de overstap naar havo maak.

Speel / train je naast Rivo nog in Nevobo teams?   Nee ik train niet bij andere Nevobo teams maar ik train één keer in de week en in de vakanties bij de Heutink volleybalschool.

Hoe ziet je volleybal CV eruit?  Ik ben bij WVC begonnen met volleybal toen ik 9 was.  Ik ben begonnen bij de mini ’s ben toen naar C1 en B1 gegaan. Toen ik in B1 zat ben ik begonnen met de regiotraining in Borne en twee keer in de week bij de Heutink volleybalschool. En ik heb vorig jaar een paar weken meegetraind met jeugd Oranje. En dit is mijn 1e seizoen bij Rivo dames 1. En ik ben assistent trainster bij Rivo MC1 ( topklasse).

Waarom ben je gaan volleyballen?   Toen ik 9 was ben ik een keer met een vriendinnetje meegegaan om te kijken of ik volleybal leuk vond. Ik vond het vanaf het begin heel leuk en ik ben zo op volleybal gegaan.

Waarom ben je spelverdeelster geworden?  In C1 kreeg iedereen posities. En spelverdeelster lag me het best.

Wat vind je moeilijk aan spelverdelen?  De juiste keuzes op het juiste moment.

Wat vind je de  moeilijkste bal om te spelen?  Als de pass te scherp is en dan in sprong proberen de bal alsnog naar buiten te krijgen.

Wat wil je met volleybal bereiken?  Het hoogste wat er voor mij in zit en daar train ik erg hard voor om dat te bereiken

Welke kwaliteiten moet een spelverdeelster volgens jou hebben?  Snelheid, spelinzicht  en een goede techniek,

Sta je (sportief) graag in het middelpunt van de belangstelling? Nee daar doe ik het niet voor maar het is heel leuk als ik een goede wedstrijd heb gespeeld en je daarna complimentjes krijgt.

Wat was je mooiste overwinning?  Mijn persoonlijke mooiste overwinning was de uitnodiging voor jeugd oranje en dat ik op 15 1e divisie speel.   

Hoelang ben je chagrijnig van een nederlaag, of moet ik dat anderen vragen? Dat ligt er heel erg aan of we goed gespeeld hebben of niet. Als we gewoon goed hebben gespeeld en dan verliezen ben ik niet lang chagrijnig maar als we dom punten hebben laten liggen kan ik erg lang balen.

Wat was je beste wedstrijd?  Ik heb de thuis wedstrijd tegen Apollo 8 goed gespeeld. Maar ik ga ervan uit dat mijn beste wedstrijd nog komt.

Wat verwacht je van de nog komende wedstrijden? Handhaven jullie je in de 1ste divisie? Ik ga er van uit dat we dit jaar gewoon kunnen handhaven in de 1e divisie. Ik hoop dat we de lijn van de laatste set tegen Apollo 8 door zetten.

Hoe is het om tijdens de competitie met een trainerswisseling te worden geconfronteerd?  Door een trainerswissel komt er altijd wat onrust. Maar doordat de nieuwe trainers het goed hebben opgepakt, hebben we er niet zoveel last van gehad

Gaat de laatste beslissende bal altijd naar Rianne Telgenkamp?  Nee ik kijk naar de best scorende aanvalster op dat moment.

Ben je bijgelovig, bepaalde rituelen voor de wedstrijd?  Ik doe mijn kleren altijd in de zelfde volgorde aan maar verder ben ik niet bijgelovig. 

Wie zijn je grootste fans?  Mijn familie

Waar bestaat je persoonlijke wedstrijdvoorbereiding uit?   Vrijdag op tijd naar bed en zaterdag eet ik voor de wedstrijd nog even wat en dan proberen een goede wedstrijd te spelen. 

De Gala of Mikasa bal?  Mikasa

Hoe scoor je het liefst? Via een ace, een blokpunt of een 2de bal?   Ik scoor het liefst met een 2e bal omdat ik dat niet vaak doe, dus als ik daarmee scoor is het specialer dan bijvoorbeeld een ace of een blokpunt.

Bemerkt de scheids alle technische fouten die jij als technische fout van jezelf  ervaart?   Nee ik denk dat een scheids nooit alle technische fouten ziet.

Wie zijn je favoriete volleyballers / volleybalsters?  Kim Staelens en natuurlijk Manon Flier.

Trainen zonder bal is als………?  Skiën zonder ski’s     

FC Twente of Heracles?  FC Twente en ik hoop dat ik dit jaar weer langs de A1  kan gaan staan

Tijdens mijn vakantie doe ik ………?   Bijzonder weinig maar natuurlijk wel volleyballen

Wat is je favoriete land in Europa….?   Eigenlijk maakt het me niet uit welk land als het er maar lekker warm is.

Renee heel erg bedankt voor je medewerking. Ook namens de lezers. Veel succes met wat je gaat ondernemen.