Resultaten kwartfinales Bundesliga (v) play offs

VoV, 18-03-2021. 6:22 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames werden gisteravond de eerste wedstrijden in de kwartfinales van de play – offs gespeeld. De nummers vier tot en met acht uit het reguliere seizoen hadden als eerste thuisvoordeel in deze ‘best of three’ serie.

Alleen VfB Suhl, dat het reguliere seizoen op de zesde plaats had afgesloten, kon via de tiebreak de winst in eigen huis houden, voor de andere drie teams is een uitzege aanstaande zaterdag een vereiste om een derde duel af te dwingen.

Suhl won thuis met 3-2 van Schwerin, ze kwamen in de eerste en vierde set net tekort om voor een stunt te zorgen. Die twee sets gingen met 28-30 verloren, de tweede en derde werden met 25-21 en 25-17 ruim gewonnen. Ook in de vijfde set bleef de ploeg van Laura de Zwart, die totaal 8 keer scoorde, met 15-11 ruim aan de winnende kant.

Bij Schwerin had Femke Stoltenborg in alle sets invalbeurten, Nicole oude Luttikhuis begon in de vierde en vijfde set in de basis, nadat ze daarvoor in de tweede en derde al was ingevallen. Ze scoorde 8 keer. Bij Suhl was Danielle Harbin met 33 punten zeer goed op dreef.

Ladies in Black Aachen verloor thuis met 1-3 van SC Dresden. Met de setstanden 21-25, 23-25, 25-11 en 17-25. Nadien was men het er over eens dat de Ladies met de 25-11 zege in de derde set de allerbeste set van het huidige seizoen hadden gespeeld. Het liep geweldig en de winst met deze cijfers was dik verdient.

Twee goede sets waren voor de Rote Raben van libero Myrthe Schoot niet voldoende om SC Potsdam van de winst af te houden. Die eerste twee sets eindigden in 25-21 en 23-25. In de derde en vierde set functioneerden blok en verdediging echter niet meer goed genoeg en kon een nederlaag met 17-25 en 20-25 niet meer voorkomen worden.

NawaRo Straubing, met opnieuw Iris Scholten als MVP, verloor thuis met 0-3 van MTV Stuttgart van Juliët Lohuis en Hester Jasper. Setstanden 19-25, 22-25 en 17-25. Alleen in de tweede set kwam de thuisploeg de twintig puntengrens voorbij.