Rivo bezorgt Alterno een koude douche

VoV, 20-11-2023. 6:09 uur. Afgelopen zaterdag vond de derde ontmoeting tussen beide teams plaats. Hoewel Alterno in de voorbereiding en beker aan het langste eind trok, heerste er vertrouwen bij de ploeg uit Rijssen. Er zijn namelijk sinds de laatste ontmoeting al weer aanzienlijke stappen gezet. Als de ploeg haar niveau haalt, moet een overwinning mogelijk zijn.

Het team van Frank van den Noort begon ijzersterk, vooral aanvallend, met ongeveer 50% directe scores in de eerste twee sets. Door goede services plaatste de ploeg de Apeldoorners onder druk, waardoor blokkering en verdediging eenvoudig werden. Hierdoor gingen beide sets naar de thuisploeg met duidelijke cijfers, 25-20 en 25-14.

In de derde set maakte Rivo te veel onnodige fouten en keek de hele set tegen een achterstand aan. Het geloof was er nog steeds, en bij 13-19 draaide het verloop van de set compleet. Rivo herpakte zich en bereikte opnieuw het niveau van de eerste twee sets. Bij 20-20 was de stand weer gelijk, en Rivo trok de set naar zich toe met 25-23.

De eerste 3-0 overwinning van het seizoen voor Rivo is een feit. Het spel was tot nu toe het beste en dit besef dringt ook door bij de speelsters. Dit is zeer positief voor het vertrouwen en de focus verschuift al naar de volgende wedstrijd tegen US in Amsterdam.

gh @ VoV, verslag van Sander de Koning, Foto Jan van den Noort.