Rivo D1 ondermaats tegen uitstekend VCV

VoV, 04-12-2017. 12:22 uur. Vooraf hadden we de hoop gekoesterd om zaterdag een aantal punten in huis te houden. Er was goed getraind afgelopen week en met versterking uit dames 2 van, de in goede vorm verkerende Ruth Klein Horsman en Famke Zomer, hadden we zin om een goede pot te spelen.

De eerste set begon prima, uitstekend side out spel door sterk aanvalsspel van vooral Esmee ter Haar, zorgde voor een gelijk opgaande strijd tussen de beide teams. Bij 13-13 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Op dat moment wist VCV echter meer en meer power te brengen en dat bracht ons uit evenwicht. Op 17-20 zou je dan nog kunnen aansluiten maar als dan passend en aanvallend weinig meer lukt dan is het snel gedaan. VCV liep in één keer weg naar de eindstand van 17-25.

In het tweede bedrijf kwam het team van Frans Jordens al snel op een grote voorsprong. Na diverse tussenstanden van o.a. 1-5 en 5-10 wisten de Rijssense dames toch weer de draad op te pakken. Met enkele wissels, waaronder de goed invallende spelverdeler Marije Harbers, wisten we terug te komen tot 11-14 waarna VCV opnieuw uitliep,11-18. Toen begon de knokmachine weer te draaien en met veel strijd en een heerlijke serveserie van Ruth klein Horsman konden we terugkomen tot 20-21. Dan hoop je aan te sluiten maar met 21-25 werd de eindstand bepaald door veel persoonlijke fouten.

De derde set kunnen we heel kort over zijn, niets lukte en geen geloof in de wedstrijd en elkaar. 10-25.  In de vierde set pakken we dan eindelijk een voorsprong, we starten met 6-2 en dan denk je toch weer aan een puntje. Het geloof is weer terug maar later in de set zakt het niveau toch weer teveel in. Eindstand 14-25. Geen punten en VCV is fors op ons uitgelopen.

We zouden het niet meer hebben over de leeftijd en het in opbouw zijn van onze ploeg. Toch doen we dat nu wel even. Leren lopen gaat met vallen en opstaan. Leren volleyballen in de eerste divisie leer door winnen en verliezen. Je kunt in zo’n proces niet alleen maar stappen voorwaarts maken maar zo af en toe val je ook flink terug. Deze wedstrijd qua resultaat snel vergeten en verder bouwen waar we mee bezig waren.

Volgende spelen we in de Haambrink, Krekkers zal ons daar om 16.30 uur ontvangen, wij gaan ons best doen een zo goed mogelijke wedstrijd te spelen.

gh @ VoV, verslag van Mark Agterberg namens Rivo Dames 1. Foto Jan van den Noort,