Vizier op volleybal

 

WSV Warnsveld nog niet op volle toeren

VoV, 04-12-2017. 12:19 uur. Na de 3-1 tegen de Bevers waren de dames van WSV uit Warnsveld benieuwd hoe zij er voor stonden tegen een goede tegenstander als Sudosa – Assen. Een uitstekend spelende ploeg die door haar jeugdige elan nog niet echt een constant niveau kan neerzetten op het veld, blijkens de resultaten van de laatste weken. Dat geldt ook voor WSV, dus een vijfsetter zou een logisch gevolg kunnen zijn. En dat werd het ook !

Tegen de aanvalskracht van Sudosa had WSV een sterk blokkerend en verdedigend plan uitgestippeld en dat werkte in de eerste en derde set uitstekend. Veel ballen werden geremd en daardoor kon WSV haar geliefde rally spel spelen. Netjes uitvoeren en hard werken was het devies. De eerste set werd zo een prooi voor WSV met een uitstekende 21-25. De tweede set was WSV even niet meer bij de les. Met name door het slordige spel kreeg WSV een 25-15 om de oren.

Dat WSV veel veerkracht heeft werd in de derde set duidelijk. Het spel van de eerste set werd weer opgepakt en resulteerde in een 23-25, mede door sterk serverend werk aan het einde van de set en het blokkerend weer op te pakken. Dat Sudosa geen misselijke ploeg is werd weer duidelijk in de vierde set. De aanvalskracht van Sudosa en het mindere serveren en WSV deed WSV de das om, 25-14 voor Sudosa.

Vraag was derhalve wie er in de vijfde set het snelst haar eigen spel weer op orde had. Beide ploegen gingen er vol voor en het werd een prima vijfde set in de prachtige entourage in Assen. Met name het aanvallende spel van Sudosa aan de buitenkant deed WSV de das om, 15-11.

Beide coaches waren het over alles eens na de wedstrijd. De 3-2 uitslag was terecht en het feit dat beide ploegen een hogere plaats op de ranglijst kunnen en zullen bemachtigen. Voor beide ploegen de uitdaging voor de komende weken.

Zaterdag 9 december krijgt WSV koploper Dynamo Tubbergen op bezoek en Sudosa gaat op bezoek bij het op een keurige derde plaats staande Dash uit Vorden. Ze zijn gewaarschuwd.

gh @ VoV, verslag Dick van Slooten, WSV Warnsveld Volleybal.