Vizier op volleybal

 

Rivo Dames 1 wint met 4-0 van VoCASA II

VoV, 07-11-2018. 6:16 uur. Op 3 November om 16.30 uur begon de strijd tussen Rivo en VoCASA II uit Nijmegen. De gasten uit Nijmegen waren al vroeg in Rijssen aangekomen en vooraf verwachtte iedereen dat dit wel eens een heel spannend potje kon gaan worden.

We starten de wedstrijd geweldig en door een hele hoge serve druk heeft VoCASA het erg lastig om te scoren. Komt er eens een mooie aanval stond onze verdediging ook goed. We pakten een grote voorsprong en gaven deze niet meer weg! (25-14)

De 2e set leek precies op set 1. De serve liep geweldig en daardoor kon VoCASA geen gebruik maken van omloop bal op midden en stond ons blok aan de buitenkant erg goed. Ook deze set was de voorsprong erg groot vanaf het begin van de set en die gaven we niet meer weg. (25-16)

De 3e set weet je altijd dat het een lastige set kan gaan worden en dat bleek ook weer vandaag. VoCASA ging beter serveren en daardoor kwam er meer druk op onze eigen passlijn! Er kwamen ook steeds meer spannende rally’s en het bleef spannend tot het eind. Famke Zomer kwam erin voor de serve en serveerde ons van 22-20 na 25-20.

De 4e set leek het op bij ons en kwamen we al snel met 3-8 achter. Advies was blijven gaan en nooit opgeven en dat werd Zaterdag beloond. We kwamen terug en pakten toen een kleine voorsprong en konden deze vasthouden tot het einde van de set (25-20) en daardoor wonnen we de wedstrijd met 4-0 en zijn we een aantal plekken gestegen in de stand.

Volgende week gaan we richting Nijmegen om al vroeg te gaan spelen tegen Pegasus!

gh @ VoV, verslag via Johan Strokap, trainer coach Rivo Dames 1. Foto Jan van den Noort.