Vizier op volleybal

 

Wedstrijd nr. 8 van de VoV Top 10

VoV, 07-11-2018. 6:08 uur. Onderstaand een kort verslag van de volleybalwedstrijd in de 1e divisie A Heren tussen VC Sneek H1 en SURFspot.nl USV Protos H1, ofwel de nummer 8 van onze VoV Top 10 van afgelopen zaterdag.

Nadat we afgelopen donderdag voor het eerst (!) met het volledige team konden trainen, stond voor zaterdag de uitwedstrijd tegen de nummer 4, VC Sneek HS1, op het programma. Helaas was David Hetterschijt nog niet wedstrijdfit zodat we met elf fitte spelers konden aantreden in de ruime en hoge sporthal te Sneek.

Halverwege de lange rit naar Friesland zijn we door de ouders van Jasper Rietman verwend met een uitgebreide lunch bij hun thuis. Hiervoor nogmaals onze dank.

Nadat het inslaan – geweld van Sneek afgelopen was en de ergst deuken uit de vloer waren gehaald, kon in de derde set de wedstrijd beginnen. In de eerste twee sets hadden onze noordelijke collegae namelijk te veel moeite om de eerste bal bij de spelverdeler te brengen zodat zij weinig van hun indrukwekkende aanvalskracht tentoon konden spreiden en SURFspot.nl USV Protos heel zakelijk en degelijk de rally’s uit konden spelen. Vooral Ries Verhoeven en Jasper Rietman speelden een erg sterke wedstrijd. (12-25, 16-25)

Vanaf set 3 werd het dus een wedstrijd. Sneek ging veel meer va banque spelen en de vele wissels en wisselingen leken resultaat te genereren. Met veel emotie werd ieder punt gevierd en beslissingen aangevochten. Protos bleef tamelijk rustig in deze storm maar ging wel wat meer foutjes maken. Met name serverend lieten de Utrechtse studenten wat steekjes vallen en sommige spelers moesten nog even herinnerd worden aan het gemaakte wedstrijdplan. De 3e set eindigde in absolute mineur voor de Domstedelingen doordat bij Sneek boven de twintig ineens alles lukte terwijl de klanten van de studiefinanciering ineens aanvalsballen gingen missen. (25-21)

Set 4 leek qua spel en spanning erg op set 3; Sneek met veel emotie en aanvalskracht, SURFspot.nl USV Protos met wat meer variatie en organisatie. Het grote verschil tussen set 3 en 4 zat aan het einde van de set. Daar waar de “mannen met rood bloed” aan het einde van de derde set de aanval niet meer konden scoren, lukte dit in set 4 “gewoon” wel. Nadat de ene diagonaal (Bart Vlasblom) punt 23 en 24 binnen geslagen had, werd de andere diagonaal (Sven de Koe) middels een dubbele wissel de maker van het laatste punt.

Aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. Om half 5 zal het Noord – Limburgse Hovoc trachten om de hoeders van Olympos punten afhandig te maken. Aangezien Horst in mijn jeugd bekend stond als het dorp met de meeste kroegen per hoofd van de bevolking, ga ik ervan uit dat ze de gezelligheid in Olympos wel kunnen appreciëren.

gh @ VoV, verslag en foto via USV Protos.