Vizier op volleybal

 

De vonken vlogen ervan af in Hengelo

VoV, 07-11-2018. 6:03 uur. De yell van Donitas heren 1 is ‘Thunder’, wat zoiets betekent als onweer. Als je de tijd na de donder vermenigvuldigt met de snelheid, heb je de afstand. Dus als je de afstand deelt door de snelheid, weet je precies hoe snel je geteld hebt. Deze grap is natuurlijk gestolen van komediant Herman Fonkers, wat weer toevallig is, want afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een wedstrijd volleybal in Twente. En niet zomaar eentje, maar eentje waar de vonken vanaf vlogen.

De VeCo van HeVoCo, oftewel de feestcommissie van de Hengelose Volleybal Combinatie, had een fonkelnieuw idee bedacht. Ze vonden daar in Hengelo, waar altijd wat te doen is, dat de vonk tussen de spelers en het publiek nog niet echt daar was. Tijdens een vergadering van de FeCo sloeg de vonk over. Er moest een vonkenmachine komen. Twente staat bekend om zijn droge humor, vandaar de gortdroge intro van dit stuk.

Dan nu de wedstrijd. Door de vonkenmachine was de intro van de wedstrijd niet zo gortdroog, maar werkelijk spetterend. De mensen die waren gekomen naar de sporthal klommen op de banken, er kwam spontaan eelt op hun handen van het klappen en de stembanden moeten een week herstellen van het geleverde werk. Althans, dat had de FeCo van HeVoCo zich voorgesteld. Tot hun stomme verbazing was dit niet het geval. Misschien wordt het eens tijd voor een klapVeeCo.

Op de tribune praten twee Twentenaren met elkaar. ‘’Je moet gewoon zorgen dat je het laatste punt scoort, dan win je altijd’’, zei eentje. ‘’Klopt’’, zei de ander. En zo geschiedde. HeVoCo won de wedstrijd, omdat ze inderdaad het laatste punt scoorden.

Volgende week spelen we tegen Dynamo.

gh @ VoV, verslag van NTC – Vastgoed Donitas. Foto Jan van den Noort.

Noot: Webton vs Donitas werd  3-2 via de setstanden 25-22, 19-25, 16-25, 25-21 en 15-10.