Rivo klopt Set-Up ’65, VoCASA wint van US D1.

VoV, 02-10-2022. 7:02 uur. In de Topdivisie A bij de dames won Rivo thuis met 3-1 van Set-Up ’65. De gasten uit Ootmarsum wisten met nipt verschil de derde set te winnen (25-27), maar kwamen in de overige sets duidelijk met 25-16, 25-21 en 25-20 tekort. De uitslag Apollo 8 Dames 2 vs. Veracles was 1-3, Na twee sets was er volledig evenwicht in sets en punten (20-25 en 25-20), daarna sloeg de weegschaal door in het voordeel van Veracles, dat met 23-25 en 22-25 setwinsten de kleedkamers kon opzoeken.,

Krekkers boekte de tweede zege van het seizoen. In Assen werd het 1-3. Sudosa-Desto Dames 2 won de eerste set met 25-19 maar kwam in d e sets erna niet verder dan 18, 16 en 12 punten toen de gasten bij de eindstreep waren. Dynamo Tubbergen hield aan hun bezoek in Amsterdam bij US Dames 2 een gewonnen set over. De derde was met 20-25 voor hen. De overige gingen met 26-24, 25-20 en 25-15 naar de thuisploeg, dat dus met 3-1 hun eerste zege van het seizoen boekte.

In Groningen bezorgde Donitas het bezoekende VC Sneek Dames 2 de tweede nederlaag. De thuisploeg klaarde de klus in drie sets, waarbij de bezoekers 10, 20 en 15 punten mee terug naar Friesland mochten nemen. En debutant DeVoKo lukte het niet om ongeslagen te blijven. Na eerdere zeges tegen Sudosa-Desto Dames 2 en Set-Up ’65 moesten ze in Apeldoorn hun meerdere erkennen in Alterno. De ploeg van Wilfried Groothuis won met 3-0. DeVoKo scoorde per set 20, 12 en nogmaals 20 punten.

In de Topdivisie B wisten we geen resultaat te vinden van Sliedrecht Sport Dames 2 vs. Activia. De andere vijf uitslagen waren wel vermeld. Daarvan eindigden er vier in een zege voor de uitspelende ploeg. Alleen VollinGo slaagde erin om voor eigen fans de zege in eigen hal te houden, maar dat lukte pas nadat ze een 0-2 achterstand in sets (22, 17) hadden weggewerkt via 25-21, 25-22 en 15-12.

Ledûb won met 0-3 (20, 17, 18) bij Spaarnestad. De topper tussen US Dames 1 en VoCASA werd een 1-3 zege voor de ploeg uit Nijmegen. Nipt waren de eindstanden in de eerste en tweede set voor de gasten met 26-28 en 23-25. US kon de spanning er met 25-20 winst in de derde set inhouden, maar moest met 17-25 in de vierde toch definitief capituleren.

Orion verloor de eerste set in Tilburg van Volley Tilburg met 25-20, vervolgens hielden ze de thuisploeg drie sets steeds ruimer onder de twintig punten. Met 19-25, 17-25 en 13-25 namen ze de 1-3 zege mee naar Doetinchem. VCN debuteerde in de Topdivisie met een 25-21 zege in de eerste set, daarna was AVV Keistad drie keer de bovenliggende partij. Met 20-25 werd het gelijk, waarna de 24-26 en 25-27 de beslissing in het voordeel van de bezoekers uit Amersfoort bracht.