Tweede verlies Webton, tweede winst VIVES

VoV, 02-10-2022. 7:08 uur. In de Topdivisie A bij de heren maakten Reflex en Webton er een spannende wedstrijd van in Kampen. De thuisploeg nam met 25-21 en 26-24 een 2-0 voorsprong, de bezoekers uit Hengelo wisten vervolgens met 18-25 en 20-25 de tiebreak af te dwingen. Daarin was Reflex met 15-9 de duidelijk betere ploeg.

Een duidelijke zege was er voor AVV Keistad, dat in Huizen met 0-3 van PDK Heren 2 won. De thuisploeg bleef met de score op 19, 22 en 10 punten per set steken. Olhaco leed thuis een 0-3 nederlaag tegen DIO/ Bedum. De bezoekers haalden de winst met minimale set verschillen binnen. De 24-26 en 25-27 zorgden voor 0-2, waarna de 22-25 de wedstrijd besliste.

In Assen wist Sudosa-Desto met 3-1 van de tweede selectie van SV Dynamo Apeldoorn te winnen. De gasten kwamen via 23-25 met 0-1 voor, de thuisploeg pakte daarna met 25-21, 25-18 en 25-23 de volle buit.

In de Topdivisie B werd de wedstrijd tussen Volley Tilburg en VCV Veenendaal uitgesteld en wordt vandaag Peelpush vs. Zaanstad gespeeld. Verder waren er zeges voor Compaen, Sliedrecht Sport Heren 2, VVU en VIVES.

Om met de laatste te beginnen, VIVES won met 1-3 bij Donki Sjot. Na de verloren eerste set (24-26) werd met 21-25, 24-26 en 19-25 de winst behaald. Sliedrecht Sport Heren 2 was in Haarlem met 0-3 te sterk voor Spaarnestad. De thuisploeg kwam per set niet verder dan 21, 18 en 17 punten.

Compaen haalde in de tweede set tegen Protos wel heel hard uit met een 25-09 zege, daarvoor was de eerste set met 25-22 gewonnen en daarna de derde set met 23-25 verloren. De 25-21 in de vierde doorgang bezorgde de thuisploeg de 3-1 winst.

Inter Rijswijk knokte zich van een 0-2 achterstand (18, 15) tegen VV Utrecht terug naar een 2-2 gelijke stand (23, 22), maar moest in de vijfde set toch de winst aan de bezoekers laten. Met 11-15 ging de zege mee naar de Domstad.