Rivo MC Nederlands kampioen, MA is 4de

VoV, 28-05-2019. 5:43 uur. Wat een ongelofelijk jaar hebben de meiden van Rivo Rijssen C meegemaakt. In 2018 gestart in de hoofdklasse en na een mooie strijd werd daar het 1e kampioenschap behaald. Eind december werd er voor de 1e keer in de geschiedenis een Twente Cup gehouden voor de jeugd en na een mooie finale vs DeVoKo werd deze prijs gepakt. De NOJK was helemaal genieten en na een spannende finale tegen  Alterno wonnen de meiden een mooie gouden plak.

De topklasse was vanaf het begin tot eind een ware strijd tussen Apollo en Rivo. We wonnen op de laatste speeldag van hun en daardoor waren we geplaatst voor de NGJK. Voor een aantal meiden was er ook nog een super mooie beker finale in Zetten en na weer een mooie strijd met Apollo werd ook  deze prijs gepakt.

En dan is het 25 mei de grote dag voor de meiden om het NGJK te gaan spelen in Eindhoven ( wat een geweldige hal is dit) om 7.40 uur vertrokken we met meisjes A in 2 bussen richting Eindhoven. Daar aangekomen eerst even een mooie groepsfoto en dan ons klaarmaken voor de 1e wedstrijd tegen Sneek.

We begonnen gelijk met een goede serve en daardoor pakte we gelijk een grote voorsprong en die werd steeds groter en we wonnen de 1e set met 25-15. 2e set precies hetzelfde ook hier gelijk een mooie voorsprong en dat volleybalt natuurlijk heerlijk, ook deze set werd gewonnen met 25-14.

Toen even een potje rust om daarna te gaan spelen tegen een totaal onbekende ploeg Prima Donna Kaas Huizen. We konden in deze wedstrijd iedereen veel speelminuten geven en wonnen deze pot met 25-12 en 25-13. Voor de 3e wedstrijd wisten we dat we aan 1 set winnen genoeg hadden om de finale te halen we speelden tegen VOKO uit Oosterhout. Deze ploeg werkte heel hard en bleef heel enthousiast elk punt vieren. We wonnen set 1 , maar set 2 won de ploeg uit Oosterhout terecht met 25-22.

We gingen daarna na buiten om even goed de buikjes te vullen met Macaroni wat gemaakt was door de ouders. Dit smaakte geweldig en de meiden kregen hierdoor weer extra energy. De finale startte om 18.00 uur en vanaf het 1e fluitsignaal waren we erg sterk. Onze verdediging stond als een huis en elke aanval werd hard of slim afgemaakt. Voor mij als coach was het ook puur genieten en ook in deze wedstrijd kon iedereen haar steentje bijdragen en wonnen we dik verdiend van het enthousiaste team uit Oosterhout met 25-11 en 25-9!  Op de terug weg was er ook een groot feest in de bus met alle supporters.

Ik wil bij deze iedereen bedanken voor een geweldige dag voor deze meiden, Ook de organisatie in Eindhoven was weer geweldig!

Wat een geweldig jaar voor deze meiden en een genot om deze toppers week in week uit te trainen en dat we dan dit jaar zo beloont zijn dat had natuurlijk niemand verwacht. We gaan er weer voor om er volgend jaar weer zo’n top jaar van te maken

Rivo MA 4de van Nederland

Met z’n allen in de bus op naar Eindhoven, in de bus met elkaar, super gezellig! Ongeveer 2 uurtjes rijden en aangekomen, een groepsfoto gemaakt en dan naar binnen. Kom je die enorme zaal binnen, dan denk je wel even: het is ons gelukt om hier te mogen staan, een goed gevoel. Op naar de kleedkamer en klaar maken voor de eerste wedstrijd.

De eerste tegenstander was Lycurgus MA1, 1e set werd 20-25 voor Lycurgus. De tweede set, ook hier was Lycurgus ons te sterk, 18-25 voor Lycurgus. Tweede wedstrijd kwam er direct achteraan, even snel wat eten en drinken en dan weer door. De tweede tegenstander was Compaen MA1. 1e set ging een tijdje gelijk op, maar toen hielden ze een voorsprong, 18-25 voor Compaen. Door naar de volgende set, waar ze de voorsprong vast hielden en het ons niet lukte om dat recht te trekken, 16-25 voor Compean.

Nu moest meisjes C volleyballen, dus snel even een setje kijken en dan was de macaroni voor ons klaar. Bordje macaroni en een hamburger, weer genoeg energie voor de volgende en laatste poulewedstrijd. Voor de wedstrijd nog even snel kijken bij meisjes C en op naar de laatste poulewedstrijd. Het was duidelijk geworden dat 1e of 2e plek er niet meer in zat, dus dan werd het 3e of 4e. Voor de laatste wedstrijd was de tegenstander Sliedrecht, tegen hun moesten we ook spelen voor de 3e/4e plek. 1e set werd het 18-25 voor Sliedrecht. 2e set hadden we de voorsprong te pakken, maar we werden toch nog weer ingehaald met als resultaat 17-25 voor Sliedrecht.

Dan de wedstrijd voor 3e/4e plek, we wouden heel graag een medaille mee nemen naar huis, dus we moesten deze wedstrijd winnen. 1e set ging erg gelijk op, maar we wonnen de set net niet met een eindstand van 23-25 voor Sliedrecht. Door naar de 2e set, als we een medaille mee wouden nemen naar huis moest het nu echt gaan gebeuren. We begonnen met een achterstand, we kwamen een beetje terug, maar net niet genoeg. Een eindstand van 22-25 voor Sliedrecht. Het werd het net niet, maar 4e van Nederland is wel iets om trots op te zijn! Het was een super dag, waar we met trots op mogen terug kijken!