Rivo Rijssen D1 net niet brutaal genoeg

VoV, 28-09-2020. 10:05 uur. Afgelopen zaterdag speelde de dames van Rivo Rijssen in hartje Amsterdam hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. In het hol van de corona leeuw werd om 20.00 uur gefloten voor de start van de wedstrijd. Na een paar punten bleek dat de ballen vrouwen hun voorbereiding niet helemaal gedaan hadden. Veel ballen in het spel, te zacht enz. enz. Kwam ons wel even goed uit want Annemiek was zojuist tegen haar eerste bloedneus van de wedstrijd aangelopen.

In eerste instantie was het initiatief in deze wedstrijd duidelijk voor US, de score verbloemde dat nog enigszins op 10-10 maar op 15-10 was het wel duidelijker. Rivo kwam echter sterk terug tot 21-21. Helaas bleek deze inhaalslag voor niets want persoonlijke fouten (een serve, een set-up, een aanval) en een punt van US zorgden voor de 1-0 middels 25-21.

In set twee konden we uitstekend bijblijven. Het scoreverloop was steeds op en neer zonder dat een ploeg ver wegliep. Opnieuw was het gelijk op 21-21 en opnieuw pakte US het net iets slimmer aan door de fouten aan ons te laten. 24-22. Door hard werken en lef te tonen wordt het nog 24-24 maar met weer twee persoonlijke fouten wordt de set opnieuw uit handen gegeven en dus 2-0 voor US met een eindstand van 26-24.

Set drie is duidelijk voor ons. We hebben de hele set het initiatief, er wordt net als in set 1 en 2 prima gespeeld maar we zijn net iets effectiever. Er wordt vanaf vijftien een mooi gat geslagen naar uiteindelijk 16-21. Die voorsprong geven we niet meer uit handen en met 21-25 is de set terecht voor ons.

Nu kijken of we die lijn kunnen doortrekken en US kunnen verleiden tot een vijfde set. Helaas willen ze daar niet aan meewerken en net als vorige week hebben we moeite om dit niveau langere tijd vast te houden. Het spel is net iets minder, de foutenlast loopt weer iets op en het initiatief ligt weer bij US. Ondanks dat we netjes in het spoor blijven is setwinst en dus verlenging net te ver weg. We komen nog op 23-22 maar dan wordt de set binnengehaald door US met 25-22.

De conclusie is dat we enerzijds uitstekend volleybal hebben laten zien, de pass-line stond bijvoorbeeld heel goed maar anderzijds niet voldoende power leverden in de aanval en op de beslissende momenten te veel persoonlijke fouten maakten. Wel hebben we ontdekt dat we dit niveau al een heel eind aankunnen en met wat extra ervaring die we ieder week opdoen, een beetje meer gogme en lef zal de kanteling vanzelf een keer gaan komen en dus hopelijk ook de welverdiende punten.

gh @ VoV, verslag door Rivo dames 1, Foto Jan van den Noort.