Road to Paris eindigt voor Brouwer/Meeuwsen in Ostrava

VoV, 05-06-2024. 9:46 uur. Voor het beachduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kon het FIVB  Elite 16 toernooi in Ostrava gekenmerkt worden door het spelen van allemaal finales. Ook al begonnen ze in de kwalificatiewedstrijden. Elk duel moest gewonnen worden om op de Road to Paris te blijven. Vanaf de eerste opslag in de eerste ronde van de kwalificaties tot aan het ticket voor de halve finale ging het voor hen om winnen, alleen maar winnen.

Brouwer/ Meeuwsen begonnen vanmorgen tegen Piotr Kantor/ Jakub Zdybek uit Polen. Meteen een pittige klus om te klaren.

In de eerste set zag het er bij 8-5 en 10-7 voor Polen niet zo goed uit voor het BTN-duo, maar met een geweldige 1 om 8 puntenscore bogen ze de achterstand om in een 11-15 voorsprong. Daarna bleven de Nederlanders hun punten op de side out meepakken en via o.a. een ace van Brouwer werden ook nog breakpoints gescoord. Via 13-18 en 15-19 ging de winst met 15-21, na een uitgeslagen Poolse aanval, naar Nederland.

In de tweede set gebeurde het omgekeerde van wat er in de eerste was gebeurd. Na de 6-7 stand scoorde Polen een 8 om 1 serie en kwam met 14-8 voor. Dat verschil hielden ze met een puntje meer of minder vast (18-12), In de finale van de set gaven beide teams de nodige punten via foutserves en aanvallende fouten weg, maar Polen bleef de leiding houden en sloot met 21-17 af. Waarmee de tiebreak noodzakelijk werd.

In de derde set maakte een Nederlands ace de 6-7 stand. Twee uitgeslagen aanvallen en twee Poolse blokpunten draaiden de tussenstand om naar 10-7, Polen profiteerde van Nederlandse fouten en kwam via 12-8 bij 14-11 op matchpoint. Met een harde rake klap verzilverden ze het.

Hetgeen dus uitschakeling voor Brouwer/ Meeuwsen betekende, dus geen OS-ranking punten en dus is de mogelijkheid om de achterstand op Immers/ van de Velde en Boermans/ de Groot ongedaan te maken niet meer mogelijk.

Om 11:30 spelen Luini/ Varenhorst hun eerste ronde in de kwalificaties. Daarover berichten we later. Boermans/ de Groot en Immers/ van de Velde zijn rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.