Vizier op volleybal

 

Rock City H2 wint in Sintstad

VoV, 21-11-2018. 6:00 uur. De volleyballers van Rock City Heren 2 hebben in Sintstad voor een mooie stunt gezorgd door Zaanstad heren 3 niet op een chocoladeletter maar op een 3-2 nederlaag te trakteren: 25-15, 22-25, 25-19, 17-25 en 12-15.

Zaanstad Heren 3 had de afgelopen periode mooie resultaten geboekt, maar verloor van Unicornus Heren 1. In Sint-City was Keistad Heren 2 daarom absoluut niet kansloos, maar de mannen uit Amersfoort gingen het duel te nonchalant in en stonden al snel met 4-0 achter en vocht zich daarna terug tot 7-8. In het vervolg van die eerste set liep Zaanstad eenvoudig weg tot 15-7 en speelde daarna de set eenvoudig uit. Aan Amersfoortse zijde werden 17 directe fouten gemaakt en coaches Ivo van Beek en Remco Kerkhoven moesten snel orde op zaken stellen.

In de tweede set nam Keistad een 6-3 voorsprong en een time-out van Sinterklaas was nodig om de Zaanse volleybalpieten weer scherp te krijgen. Dat lukte redelijk. Met een paar rake klappen kwam de thuis iets dichterbij maar in deze fase van de set speelde Keistad Heren 2 bijna foutloos. Tot 13-17 was het een aantrekkelijke volleybalwedstrijd. Het wachten was op het moment dat Zaanstad orde op zaken zou stellen, maar dat moment kwam er niet. De thuisploeg kwam wel iets dichterbij en begon in de eindfase iets beter te spelen, maar verloor met 22-25.

In set drie waren het de Amersfoortse mannen die slecht uit de startblokken kwamen. De 4-0 achterstand bleef lang het verschil. Door een goede serviceserie van Gerjan en twee smashes van Martijn kwam Keistad langzij en pakte een voorsprong 8-10. Daarna verliep de set van 10-10, naar 10-12 en vervolgens naar 15-12. Door een ace en twee mooie blocks van de thuisploeg keek Keistad weer tegen een achterstand aan. Het verschil kon niet meer ingelopen worden 25-19.

“Balen van die derde set! We laten prachtig spel zien, en we hebben de Zaanse Pietjes bij behoorlijk onder controle en dan geven wij het zelf toch weer weg. We komen zelf onder druk te staan en maakten ook veel servicefouten. Het ontbrak ons ook een beetje aan geluk.” sprak coach Ivo van Beek vlak na de wedstrijd.

In de vierde set waren de Keistad mannen gelijk wakker en werd snel een 3-0 voorsprong genomen. Sinterklaas was lange tijd verdwenen en enkele Pieten probeerde nog aan te pikken, maar Youri tikte met twee prima opslagbeurten het eerste stootje uit. Zaanstad zette daarna druk op de aanval maar maakte veel fouten (11 in totaal). Zonder enige druk en met veel plezier en fanatisme konden de Keistad mannen de set uitspelen en moest er een vijfde set aan te pas komen om het duel in sporthal de Koog te beslissen.

In deze bloedstollende vijfde set leek Keistad de buit uit handen te geven. Het verloor direct 3 punten, maar kwam daarna uitstekend terug en knokte het zich naast de thuisploeg: van 5-2 naar 8-8. Keistad bleef vechten voor elk punt en steeg boven zichzelf uit en dat leverde een prachtig gevecht op. Tjerk werd drie keer ingezet voor de service en daar had Zaanstad geen antwoord meer op. (12-15).

Van Beek: “De wedstrijd was qua cijfers behoorlijk in evenwicht. Aanvallend scoorde Keistad 46 punten, Zaanstad 35. Wij maakten op onze beurt 16 directe fouten meer. Dit kwam vooral door de eerste set. Beide ploegen namen veel risico met de service en dat ging vandaag wel vaak fout. Op verzoek van de tweede scheidrechter hierbij het totaal aantal foute services van deze wedstrijd: 42.

Door de winst klimt Keistad H2 aar de 6e plaats in de 3e divisie.

gh @ VoV, verslag van AVV Keistad heren 2.