Vizier op volleybal

 

CL: Verlies Bongaerts en Polder

VoV, 21-11-2018. 6:07 uur. Na de afwezigheid van enkele jaren, SC Schwerin speelde in die periode in de CEV Cup, was er gisteravond weer het eerste optreden van de Duitse kampioen in de Champions League, met deze keer in haar gelederen de Nederlandse middenvrouw Tessa Polder en spelverdeelster Britt Bongaerts, die net als nagenoeg alle teamgenoten hun debuut in deze kampioenencompetitie maakten.

Schwerin speelt in poule D en is ingedeeld bij twee Italiaanse teams (Conegliano van Robin de Kruijf en Scandicci) en het Poolse LKS Lodz, dat gisteravond de tegenstander was. Vooraf werd in Schwerin verwacht dat indien de ploeg vanaf het begin geconcentreerd bij de les was, er wellicht ‘iets mogelijk’ zou zijn. Een gedachte die voorzichtig in de richting van een mogelijke zege zou kunnen gaan.

Dat pakte echter anders uit. In Polen werd het voor 2.600 toeschouwers 3-1 voor de gastheren. Via de setstanden 25-18, 25-23, 14-25 en 25-17.  In de openingsset had de Poolse ploeg al een fors gat geslagen in het middendeel van de set (16-11), hield dat vast tot aan het begin van de big points (21-15) en gaf ook daarna geen krimp meer.  Schwerin herstelde zich in de tweede set en bleef via 7-8, 15-16 en 20-21 bij de meetpunten steeds in het voordeel. Dat veranderde boven de twintig toen het om de setzege ging, met 25-23 pakte Lodz een 2-0 voorsprong.

De derde set was van het begin tot het eind voor Schwerin. Met serveseries van Lauren Barfield en Kimberly Drewnick nam de Duitse kampioen veel afstand (1-8, 8-16) en liet zich ook in het vervolg niet meer verrassen. Mede door 3 aces en 4 blokpunten wonnen ze de set dik met 14-25 en was er weer hoop dat er ‘iets mogelijk’ zou zijn.

Die hoop bleef tot aan 8-7 in de vierde set. Daarna nam Lodz afstand, diagonaal Monika Bociek, met 21 punten topscorer en MVP van de partij, en Klaudia Alagierska sloegen Schwerin via 16-12 en 21-14 naar een ruime  25-17 nederlaag.

Wat de Nederlandse speelsters betreft: Tessa Polder kreeg geen speeltijd van trainer coach Felix Koslowski, Britt Bongaerts had in alle vier sets invalbeurten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.