Roeselare naar 1-1 stand tegen Maaseik

Noliko Maaseik viert een punt tegen Zaska

VoV, 02-05-2017. 6:30 uur. In de Belgische titelstrijd is de stand 1-1 geworden. Na de 3-2 thuiswinst van Noliko Maaseik won gisteravond Knack Roeselare de tweede wedstrijd in de ‘best of five’ ook met 3-2. Via de setstanden 18-25 en 22-25 kon Maaseik twee keer een achterstand wegwerken, die het via 25-17 en 25-20 had opgelopen. De 15-13 in de tiebreak bracht de beslissing in het voordeel van Roeselare.

Na een gelijk opgaand begin en een 8-6 tussenstand bouwde Roeselare via 16-12 aan een grote voorsprong bij 19-13, om de set met heel ruim verschil voor zich te beslissen. In de tweede set kon Maaseik na de 15-16 tussenstand het beslissende gaatje naar 15-19 slaan en hield dit ook in de finale vast.

Het rood voor coach Castallani zette de stand in de derde set op 15-15 en wakkerde het vlammetje bij Roeselare dermate aan dat ze  naar 17-15 en 22-18 konden uitlopen en met 25-20 wonnen. Maaseik sloeg in de vierde set terug (4-8), had echter de voorsprong bij 19-19 verspeeld , Rychlicki en Raïc scoorden daarna de beslissende punten voor de 21-25 setwinst en de 2-2 stand.

Tot 12-12 ging het in de vijfde set gelijk op, Op 14-12, na twee blokpunten, had Roeselare twee matchpoints. Het tweede werd op 14-13 benut. De totaal indruk was dat ondanks het verlies Maaseik de betere ploeg was. Roeselare toonde echter aan dat met ‘de dood of de gladiolen’ mentaliteit ook een wedstrijd kan worden gewonnen.

Jelte Maan stond alleen in de eerste set in de basis en had daarna in set 4 en 5 invalbeurten. Hij scoorde 5 keer. Rob Bontje had in de vijfde set een invalbeurt, hij scoorde niet. Morgen is de derde wedstrijd.