Vizier op volleybal

 

Rome: FIVB World Tour Finals beginnen

VoV, 03-09-2019. 6:30 uur. In Rome begint vandaag de international klapper van het Beachseizoen, de World Tour Finals voor zowel dames als heren duo’s. Plaats van handeling voor dit met $ 600.000 aan prijzengeld per gender genoteerde toernooi is de Foro Italico.

Het toernooi begint met een drietal duels in de Country Quoata waarin bij de dames twee Braziliaanse en twee USA teams tegen elkaar spelen voor een plaatsje in de kwalificatie ronden. Bij de heren staat er één Brazilië vs Brazilië duel op de agenda voor toegang tot het kwalificatietoernooi, waarin acht tickets voor het hoofdtoernooi te verdienen zijn.

Voor Nederland zijn vier teams tot het hoofdtoernooi, dat op 5 september begint, toegelaten.

Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen: Zijn als 6de geplaatst. Top vijf noteringen in dit jaar waren er in Gstaad (2de), Den Haag (4de), Moskou en Xiamen (5de) en op het EK was er ook een 5de plaats. Alexander Brouwer werd met Christiaan Varenhorst Nederlands Kampioen.

Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde: Zijn als 23ste geplaatst. In Itapema werden ze 3de, verder geen internationale top vijf noteringen dit jaar. Christiaan Varenhorst werd met Alexander Brouwer Nederlands kampioen.

Bij de mannen zijn de Noren Mol / Sorum als eerste en de Russen Krasilnikov / Stoyanonowskiy als tweede geplaatst.

Sanne Keizer / Madelein Meppelink: (foto)  Zijn als 7de geplaatst.  Zij werden dit jaar in Ostrava 3de en verder waren er gedeelde 5de plaatsen in Den Haag, Gstaad en Tokyo. Ze namen niet deel aan het NK.

Joy Stubbe / Marleen van Iersel: Zijn als 22ste geplaatst. Een 4de plaats in Itapema en een gedeelde 5de plaats bij het EK zijn de belangrijkste internationale wapenfeiten van dit duo dit jaar. Op het NK werden ze als favoriet voor de titel verrassend 2de.

Bij de dames staan Pavan / Melissa uit Canada op de eerste plaat in de ranking en is het Amerikaanse duo Klineman / Ross de nummer twee.

Uit bovenstaande blijkt wel dat de podiumplaatsen voor de Nederlandse duo’s op de vier sterren en hogere toernooien erg dun gezaaid waren dit jaar, ze kunnen dus wel een succesje gebruiken in Rome.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto FIVB.