Vizier op volleybal

 

Rome: Het damestoernooi t/m vrijdag

VoV, 06-09-2019, 19:15 uur.  Bij de World Tour Finals in Rome kwamen bij de dames voor Nederland Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Joy Stubbe / Marleen van Iersel in actie. Na de World Tour Finals is in China het OKT, waar beide teams een poging gaan doen om zich te plaatsen voor Tokyo volgend jaar. Dus was er alvast een mooi vergelijk over de krachtsverhoudingen in de wereld top mogelijk.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel, ze staan 12de in de ranking,  waren ingedeeld in poule A en speelden hun eerste duel tegen Larsen / Stockman uit de USA. Ze sloten die wedstrijd  af met een 1-2 nederlaag via de setstanden 21-16, 15-21 en 13-15. Voor hen was het vanmorgen alles of niets tegen het Italiaanse duo Puccinelli / Scampoli.  Het werd alles via een 0-2 zege, waarbij de tegenstander niet verder kwam dan 18 en 15 punten.

In de tussenronde ging het toernooi voor Stubbe / van Iersel ten einde. Tegen Bieneck / Schneider werd een marathonduel over twee sets gespeeld, dat voor onze landgenotes jammer genoeg twee keer met twee punten verschil verkeerd uitpakte. Het werd 25-23 en 37-35 (!) voordat de strijd in het nadeel van Oranje beslist was.

Stubbe / van Iersel sluiten Rome op een 17de plaats af. Met 480 rankingpunten en 6.000 dollar als beloning.     

Het BTN – duo Sanne Keizer / Madelein Meppelink, dat vanwege een lichte blessure het NK moest missen, komt uit in groep C en stonden in hun eerste duel tegenover Liliana / Elsa.  Zij begonnen aan de World Tour Finals met een 0-2 nederlaag en moesten ruim hun meerdere erkennen in het Spaanse team, met 14-21 en 15-21 was er een nederlaag met veel verschil.

Vanmorgen waren Dabizha / Rudykh in de ‘verliezersronde’ van de poule de volgende tegenstanders en moest er gewonnen worden om in het toernooi te blijven. Dat lukte prima via een hele ruime 14-21 en 18-21 zege.  In de tussenronde stond het BTN – duo tegenover het Duitse tweetal Borger / Sude. Ook door deze ronde kwamen Keizer / Meppelink met succes heen. Met 26-28 en 16-21 wisten ze zich te plaatsen voor achtste finales.

Daarin waren Ana Patricia / Rebecca uit Brazilië de volgende tegenstanders, de derde partij op deze voor het BTN – duo drukke vrijdag.

Het Braziliaanse duo dwong Keizer Meppelink de time out in bij 11-7, na een kill block en een gemiste Nederlandse aanval. Na de pauze volgden nog twee missers (13-7) , waarna Meppelink het laatste punt voor de technische time out maakte. (13-8). Oranje kwam goed uit de pauze, werkte het verschil grotendeels weg (13-11, 14-13) en bleef aanklampen. (16-15) Met een kill – block op Meppelink bij 20-17 ging de set echter met verlies ten einde.

In de tweede doorgang ging het gelijk op tot aan 8-8, vier scores achter elkaar van Brazilië gaven hen een 12-9 voorsprong bij het ingaan van de technische time out. Na een Braziliaans ace via een korte serve achter het net voor de 17-11 tussenstand, ging het BTN – duo de time out in. De strijd was wel gestreden toen het na de time out niet lukte het verschil weg te werken. Met 21-13 en 2-0 werd dus met verlies afgesloten.

Keizer / Meppelink sluiten als negende het toernooi in Rome af , waarvoor ze 600 rankingpunten en 8.000 dollar konden bijschrijven.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto’s  FIVB.