Rondje Europa tijdens Paasweekend.

VoV, 02-04-2024. 6:12 uur. Afgelopen paasweekend werden ook in het buitenland weer de nodige wedstrijden afgewerkt, in Frankrijk bijvoorbeeld de bekerfinale bij de dames en heren en in Zwitserland de laatste duels in de halve finales.de play-off halve finales. In Turkije is de Top 4 daar nu aan begonnen.

Nantes van Marrit Jasper werd in Frankrijk bekerwinnaar. Via een 0-3 zege op Mulhouse. Met de setstanden 19-25, 18-25 en 20-25 waren ze duidelijk drie sets de bovenliggende partij. Helaas was er geen matchreport beschikbaar.

In Duitsland speelde Giesen van Michiel Ahyi de tweede wedstrijd in de best of five serie in de halve finale met als tegenstander Friedrichshafen. De eerste was na een spannende vijfsetter door Giesen gewonnen, maar uit konden ze dat succes niet herhalen Via een 3-0 nederlaag (23, 15, 17) kwam de stand op 1-1. Ahyi speelde twee sets en scoorde 6 keer. Blokpunten en aces (21 om 80 en de foutenlast (15 om 23) bezorgden Friedrichshafen het voordeel.

In Tsjechië speelde Budejovice van Stijn van Schie de eerste wedstrijd in de halve finale, best of five, tegen Kladno. Zijn team won uit met 0-3 via de setstanden 20-25 en twee keer 23-25. Van Schie werd als wissel één keer ingezet, hij scoorde 2 keer.

In Griekenland is Panathinaikos van Maret Grothues door naar de halve finale. Ze wonnen thuis met 3-0 (11, 16, 17) overtuigend van Pefkon. Na twee sets was het ticket voor de halve eindstrijd binnen. Maret Grothues scoorde 10 punten.

Pfeffingen van Nicole Oude Luttikhuis heeft in Zwitserland de finale gemist. In het derde duel tegen Düdingen werd een 3-0 nederlaag (21, 18, 23) geleden. Nicole Oude Luttikhuis moest genoegen nemen met een invalbeurt, waarin ze niet scoorde.

Pfeffingen speelt nu tegen Volley Lugano van Puck Hoogers een ‘best of three’ serie om de derde plaats in de ranglijst. Volley Genève van Hyke Lyklema en Florien Reesink hebben hun eerste duel om de vijfde plaats erop zitten. Zij wonnen met 0-3 bij Schaffhausen (22, 16, 21). Hyke scoorde 4 keer, Florien was 9 van de 9 keer foutloos met haar servepass. De foutenlast (23 om 15) en de scores aan het net (37 om 46) voor aanval en blok leverden Genève het voordeel op.

De top 4 in Turkije is ook aan de play-offs begonnen. Fenerbahce won met 0-3 bij THY en VakifBank van Sarah van Aalen leed een 3-1 nederlaag tegen Eczacibasi. Met 25-11 in de eerste en 25-15 in de vierde set waren de verschillen heel duidelijk. De teams waren met 23-25 in de tweede en 25-21 in de derde meer aan elkaar gewaagd.

In de eerste set was de serie van 10-7 naar 16-8 beslissend, de tweede ging tot 23-23 gelijk op. In de derde maakte Eczacibasi van 12-15 achter een 20-16 voorsprong en in de laatste set waren de series van 6-5 naar 14-5 en later naar 20-9 van doorslaggevende betekenis. Boskovic scoorde 21 keer, Baladin en Voronkova ieder 15 keer. Gabi maakte hetzelfde aantal voor VakifBank. Frantti liet er 13 noteren. Sarah van Aalen werd in alle vier sets als wissel ingezet.