VoCASA “krekt” de code tegen Krekkers D1

VoV, 02-04-2024. 6:05 uur. Dit weekend mochten we aantreden tegen Krekkers Dames 1 in Nijmegen. Na weken geen winst binnen te hebben gesleept, waren we weer gebrand om te winnen.

In set 1 begonnen onze ‘paashazinnetjes’ in het veld met een gelijk oplopende stand tot 9-10. Daarna volgde een mooie scorende staffel van Loes. Toch wisten de dames aan de andere kant van het veld veel te verdedigen en maakten ze het ons moeilijk. We wisten het op 14-14 weer gelijk te trekken, daarna liepen we weer achter tot 16-20. Maar! Mede door onze Jo haar servicereeks, kwamen we weer gelijk tot 20-20! De bigpoints waren spannend en liepen gelijk op, maar met 23-25 moesten we toch ons verlies erkennen in deze eerste set.

In set twee begonnen we moeizaam en liepen we tegen een 0-4 achterstand aan. Gelukkig wisten we weer welke kant we op moesten, konden we zelf wat meer gaan scoren en kwamen we 11-11 gelijk te staan. Toch sloeg onze tegenstander weer een gat door een krachtige servicereeks en kregen we het nog niet helemaal onder controle. We kwamen 17-21 achter te staan. De druk liep op, want set 1 was ook al voor de Krekkers. En weer verliezen, dat was eigenlijk geen optie in onze paarse koppies.

Gelukkig was het thema voor het VoCASA feest (na alle wedstrijden, ‘s avonds) ‘CIRCUS’ want wij hadden nog wat magical tricks om uit te halen! En hoe! We wisten via een servicereeks van Captain San, na 19-23, weer tot 23-23 gelijk te komen. #standjehartslagop200. Wissel hier, servicereeks daar, ‘in of toch uit, scheids?’, mooi aanvalspunt, misser in de verdediging. maarrrr: 28-26 winst! Zenuuuuwslopendddd!

En hoe wisselvallig maar vol strijdlust eindigend set 2 verliep, hoe soepeltjes set 3 ging. Een groter contrast kon bijna niet! Dat konijn was uit de hoge hoed getoverd. We startten namelijk met een servicereeks van Jo en 5-0 voorsprong! Aansluitend, na één puntje tegen, een servicereeks van Loes en vanaf 9-3 serveerde onze Suus tot 14-3! Voornamelijk dankzij een goede servicedruk en bovenstaande servicereeksen en het spelen van een stabiel eigen spel, wisten we deze set met 25-14 binnen te toveren!  #lekkaaah

Set 4 was echter weer een hele spannende set, waar we eigenlijk de gehele set heel gelijk op gingen. Maximaal 3 punten verschil waren er te zien op het scoreboard.

We moesten er hard voor werken, maar hebben van 23-24 achter toch een 26-24 winst weten te maken en daar zijn wij ECHT HEEL ERG BLIJ MEE! Want, EINDELIJK weer winst!

Komend weekend hebben we een heel druk programma. We hebben namelijk een dubbel wedstrijd weekend!

Zaterdag 6 april spelen we weer tegen nr. 3 in de poule: Rivo Rijssen, 16:30 uur in Rijssen en zondag 7 april spelen we tegen de nr. 1 in onze poule: Veracles, 13:00 uur in Groningen!

Support kunnen we heel erg zeker gebruiken, dus maak vooral een roadtripje naar het noorden van ons land om ons aan te moedigen!  #HUPPAARS💜

gh @ VoV, verslag van VoCASA D1 via Lotte van Hal, foto idem.