Rondje langs Europese velden

VoV, 15-11-2017.  15:00 uur.  De prestaties van Nederlandse dames en heren in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Duitsland, Turkije en België werden al in aparte artikelen onder uw aandacht gebracht, van de overige landen geven we in een samenvattend overzicht informatie over resultaten en persoonlijke scores, indien van toepassing.

In Zweden ging het qua resultaat niet zo goed met Gislaved van Nynke Oud. Haar ploeg leed afgelopen zaterdag en gisteravond een 3-0 nederlaag, eerst tegen Orebro en later tegen Engelholm. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier verloren, hetgeen resulteert in een 6de plaats.

Bij de mannen in Zweden boekte trainer coach Arno van Solkema met Sodertelge afgelopen zondag een 3-0 zege (16, 23, 22) zege tegen Orkelljunga. Zijn team staat 13 punten 6de,  na vier gewonnen en vier verloren duels.

Gino Naarden boekte in Finland met Loimu de zevende overwinning op rij nadat de eerste drie wedstrijden van het seizoen verloren waren gegaan. Zaterdag werd het 3-0 (22, 16, 24) tegen Hirrikaani. Loimu is naar de derde plaats geklommen met 20 punten uit 10 wedstrijden.

Maret Balkenstein – Grothues kwam opnieuw niet in actie voor Chemik Police in Polen. Haar ploeg won thuis met 3-2, ze konden de 1-2 achterstand (25-11, 15-25, 23-25) met een ruime 25-14 wegwerken, waarna de winst met 15-7 werd binnen gehaald. Chemik staat tweede op de ranglijst met hetzelfde aantal punen als koploper LKS Lodz.

Robbert Andringa verloor met Olsztyn thuis via de tiebreak van Trefl Gdansk. De 2-1 voorsprong kon in de vierde en vijfde set niet in winst worden omgezet. Met 19-25 en 13-15 ging Gdansk er met de overwinning vandoor. Andringa scoorde 11 keer, 9 van de 26 set ups werden doeltreffend afgerond.

In Roemenië won Nicole Koolhaas met CSM Bucuresti met 0-3 (19, 18, 20) bij Stiinta Bacau en was er voor Gijs Jorna ook een 0-3 (22, 16, 17) winst met Poiesti. Bucurestie staat eerste (5-13), Poiesti 3de met 8-20. Jorna staat met zijn team één puntje achter de top twee.

Tijmen Laane won in Slowakije met Priedvidza met 0-3 (17, 13, 19) in de uitwedstrijd bij Trencin. Na 9 wedstrijden staan ze op de tweede plaats.

Niels Klapwijk scoorde 23 keer bij de 3-1 overwinning van Inegöl tegen Afyon Bld in Turkije. De tweede (24-26) en de vierde set (25-23) waren de teams aan elkaar gewaagd, In de andere twee was de ploeg van Klapwijk veel eerder aan de finish.

Dinamo Moskou pakte een 3-1 zege tegen Krasnoyarsk. De ploeg van Dick Kooy staat in Rusland achtste met 15 punten uit 10 wedstrijden.

En in Griekenland won PAOK van Ramon Martinez Gion, hij scoorde 13 keer,  met 3-1 en Jeroen Rauwerdink boekte met Olympiakos een 0-3 uitzege. Beide teams staan samen op de eerste plaats met 9 punten uit 3 wedstrijden. Aanstaand weekend spelen ze tegen elkaar.

In Zwitserland won Pfeffingen van Tess von Piekartz met 3-1 van Könitz en blijft op de tweede plaats in de ranglijst staan, één puntje achter Voléro Zürich. Fabian Plak leed met Schonenwerd een 0-3 thuisnederlaag tegen Chenois. De 28-30 in de derde set was op het nippertje. Plak is met Schonenwerd naar de vierde plaats gezakt.

Bij de mannen in Duitsland speelde men afgelopen week midweeks voor de beker. SVG Lüneburg won met 3-0 van Dachau. Gijs van Solkema stond drie sets in de basis. Hun tegenstander in de volgende ronde is nog niet bekend. Afgelopen zondag speelde Lüneburg in Berlijn tegen BR Volleys voor de competitie, dat werd een 3-1 nederlaag. Nu moest van Solkema het met twee invalbeurten doen.

Bergisch Volleys Solingen is ook een ronde verder in de beker, zij wonnen uit bij Kiel met 1-3. Rutger Zoodsma had in de derde set een invalbeurt. Mart van Werkhoven speelde niet. Rhein – Main is hun volgende tegenstander in het bekertoernooi.