Slöetjes met VakifBank hard onderuit

VoV, 15-11-2017. 11:17 uur. Vanwege de Champions League wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Minsk (3-0 winst voor VakifBank)  diende de ploeg van Lonneke Slöetjes de wedstrijd tegen de eeuwige concurrent en stadgenoot Eczacibasi Vitra Istanbul nog in te halen. Dat gebeurde gisteravond.  Het werd geen prettige wedstrijd voor de het team van Guidetti, VakifBank ging met 3-0 onderuit via de setstanden 25-23, 25-22 en 25-09. Met name die laatste set moet veel pijn hebben gedaan.

VakifBank stond in de eerste set met 21-23 voor, na de foutserve van Zhu Ting (22-23) en de gelijkmaker velde Boskovic het vonnis met eerst 24-23 en vervolgens een blokpunt voor 25-23.  De inhaalslag in de tweede set van 23-18 stopte bij 23-21, waarna Larson en Boskovic de eindstand op 25-22 zetten. In de derde set was Vakifbank in geen velden of wegen te bekennen. Via 13-6 ging Eczacibasi naar 20-7 en 25-9. Na de 13-7 kon VakifBank pas weer een eigen punt scoren bij 23-9.

Topscorer van de partij werd Boskovic met 23 punten. Bij Slöetjes en Ting bleef de teller op 5 punten staan. Milena Rasic scoorde één keer vaker. De eigen score van 63 om 30 spreekt meer dan boekdelen, waarin onder meer aanval 47 om 27 en blok 12 om 1. Eczacibasi staat gedeeld eerste (7-21), VakifBank is derde (7-16).