Rosstars doet goede zaken, Dynamo niet

VoV, 10-02-2019. 9:16 uur. Koffievoordeel. nl Sudosa – Desto heeft haar zegereeks gisteren in Bolsward voortgezet,  Krekkers won ook in Friesland terwijl VC Sneek II in Twente bij Dynamo als winnaar vertrok. Rosstars boekte een hele belangrijke zege en Set-Up II lijkt het winterdipje te boven, al leek het daar een set niet naar.

Rosstars deed thuis tegen VC Zwolle II in het belangrijke duel om uit de gevarenzone te blijven c.q. te komen hele goede zaken. Tegen VC Zwolle II, de andere ploeg in nood, behaalden ze een afgetekende 3-1 zege, pas toen er met hele duidelijke setstanden een 3-0 voorsprong was opgebouwd kon VC Zwolle hun slag nog slaan  om niet met lege handen te hoeven vertrekken.  Rosstars kwam via 25-17, 25-15 en nogmaals 25-15 op 3-0, maar kreeg in de vierde set het vijfde punt niet bijgeschreven. Zwolle II won nipt met 24-26.

Bij Autoschade Kuiper D.B.S. vs Krekkers waren er ook een aantal sets erg close. Zoals de eerste die met 29-31 naar de bezoekers uit Maria Parochie ging, en de derde die met 26-24 in Balk bleef en tenslotte de 13-15 in de tiebreak, waarmee Krekkers de zege binnenhaalde. Daartussen zat een 25-22 voor D.B.S. en een 16-25 voor de gasten.

Dynamo Tubbergen kon niet aanknopen bij het succes van vorige week tegen koploper Sudosa – Desto. VC Sneek II kende geen pardon c.q. Dynamo was gisteren niet in haar beste doen gezien de met 14-25, 19-25, 10-25 en 14-25 verloren sets.

Set-Up ’65 II en Heva VCV speelden een beetje een rare wedstrijd na de met 25-18 gewonnen eerste set door de thuisploeg. In de tweede gaf VCV een 21-24 voorsprong uit handen en verloor met 26-24. Het herstel was indrukwekkende en imponerend , op de verloren set volgde een 7-25 setwinst , waarna het vervolgens in de vierde set vanaf het begin helemaal misging. VCV kwam met 8-0 achter, vocht zich nog redelijk terug maar de achterstand was te groot om nog succes te hebben. Met 25-18 pakte Set-Up de 3-1 zege.

In Bolsward was Sudosa – Desto drie sets de duidelijk bovenliggende partij. Twee waren met 15-35 erg duidelijk, de andere met 22-25 iets minder. En dan mogen we ook zeggen dat de 25-22 voor Bolsward in de derde set iets minder duidelijk was, maar duidelijk genoeg om er tegen de koploper een puntje aan over te houden.

Sudosa – Desto blijft met 16-72 ruim aan de leiding. Op het podium staan verder Sneek II met 17-64 en D.B.S. met 16-57. Set-Up II heeft zich na Krekkers (15-47) op de vijfde plaats genesteld met 16-40. En dan volgen WVC 15-39, VCV 16-38, Bolsward 16-29 en Rosstars 16-28. In de gevarenzone staan Dynamo 16-25, Tjoba 15-18 en VC Zwolle II met ook 15-18, maar met een slechter setgemiddelde.