Set-Up II lijkt winterdipje te boven!

VoV, 10-02-1019. 9:25 uur.  En beetje een vreemde wedstrijd was het in Ootmarsum. Iets met twee of misschien wel drie gezichten, sets in carnavalsvermomming, sets die hun ware gezicht niet toonden. In de openingsset beslisten vijf vlot achter elkaar geserveerde aces de set, in de tweede gaf Heva VCV een 21-24 voorsprong nog uit handen, in de derde set lieten ze de thuisploeg alle kanten van de Schalm zien en in de vierde was het tegenovergestelde  het geval en kregen zij zelf een rondleiding door de sporthal.

Set – Up had een sterk begin (7-2) in de eerste set door een vlot en gevarieerd scorende Marlies Eertman (blok, aanval, ace), maar na een hele rij fouten van de thuisploeg kwam VCV terug naar 10-9. Jill Rouwers bracht Mayke Schutte aan serve, waarop drie aces volgden en na de foutserve en de bal in het net door VCV voor 15-10 nog eens twee aces van Jill zelf.

Het gaatje was geslagen, waarop Marlies Eertman er nog een ace aan toevoegde voor 19-11. De inhaalrace van VCV stopte bij 19-15, na twee aces van Lise Middelkoop.  Marlies Eertman blokkeerde nog 23-17 tegen de vloer en na het punt van Lotte Nijland maakten Jill Rouwers en Danae ten Oever de set uit. Eindstand 25-18. Set – Up maakte 18 eigen punten, VCV kwam tot 7.

VCV draaide in de tweede set een 4-2 achterstand om in een 6-8 voorsprong, had echter na de 9-10 geen antwoord op de serveserie van Mayke Schutte en kwam op een 14-10 achterstand. Teams bleven een verschil van twee a drie punten houden tot aan 18-16, het laatste punte voor VCV kwam via een foute opslag op de borden. Bij VCV ging men daarna met veel druk alles of niets serveren. Een eerste tempo aanval over mid werd veranderd in 18-17, de technische fout bij Set-Up maakte gelijk en na een scorend kill – block van VCV haalde trainer coach Damir Colo de thuisploeg naar de kant.

VCV kwam even later op 19-21, een ace van Mayke Schutte maakte 21-21 waarop Iris Rusink van VCV en een uitgeslagen aanval van Set Up de stand naar 21-24 en setpoint voor de gasten tilde. Bij 22-24, na de foutserve, kwam Jill Rouwers aan serve. Wat volgde waren een blokpunt van Marlies Eertman, een voetfout van VCV een ace van Jill en een rake klap van Danae ten Oever, waardoor VCV met lege handen bleef na een 21-24 voorsprong. Setverlies met 26-24.  Eigen scores Set-Up en VCV in deze set elk 16, de fouten maakten het verschil.

VCV begon in de derde set met drie wissels in de basis en dat had een verfrissend en enthousiast effect. Set – Up had Diede Hagedoorn, Lynn Rouwers en Anne Hesselink in de starting seven staan als wijziging ten opzichte van de eerste twee sets. Wie dacht dat VCV aangeslagen was vanwege het verlies van de set ervoor had het totaal mis. Vol frisse energie en met veel vechtlust knalden ze keihard voorbij Set-Up, dat vanaf het begin (0-3, 1-9, 3-14) helemaal onder de voet gelopen werd. Alsof de thuisploeg het volleyballen verleerd was, en bij VCV alleen maar kampioenen in het veld stonden.

Het werd een afdroogpartij die zijn weerga niet kende, bij VCV klopte alles, liep het als een tierelier, bij Set- Up was het daarvan juist helemaal het tegenovergesteld. Ter motivering, Set-Up maakte 2 punten zelf in deze set, Danae ten Oever en Lynn Rouwers werden met elk één punt topscorer, bij VCV scoorden de aanvalsters er lustig op los. Na de 3-14, 5-18 en 6-24 werd Set-Up met 7-25 via een foutserve uit het lijden verlost. VCV maakte 18 eigen punten in deze set, Set-Up zoals gezegd precies 2.

Mocht u denken dat dit VCV vleugels gaf voor de vierde set en Set-Up mentaal een knauw had gekregen dan zit u er helemaal naast.  Mayke Schutte serveerde Set-Up naar 8-1 (drie aces) en eigenlijk was toen de wedstrijd gespeeld, VCV knokte voor wat het waard was en kwam door een aantal rake klappen van Lotte Nijland en Iris Rusink terug naar 18-15, maar speelde gewoon met een te hoge foutenlast om het resterende verschil van de borden te halen. Van 18-15 ging het naar 21-16 en 23-18. Het dertiende kadootje van VCV aan Set-Up in deze set zette de thuisploeg op matchpoint en met haar achtste ace in deze wedstrijd maakte Mayke Schutte 25-18 setwinst en 3-1 wedstrijdwinst perfect.