Volley Tilburg D1 nu alleen koploper

VoV, 10-02-2019. 10:05 uur. Volley Tilburg Dames 1 heeft een imponerende zege behaald in het uitduel tegen medekoploper Sliedrecht Sport II. In de Basis in Sliedrecht wisten ze een achterstand bij de big points in de eerste set nog om te draaien in 24-26 setwinst, daarna stoomden ze met 15-25 en 18-25 door naar een 0-3 voorsprong in sets. De vijfpunter bleef uit, Sliedrecht Sport herpakte zich en won de laatste set met 25-18.

Een verrassende uitslag viel er ook te noteren bij VC Olympia vs Zaanstad. De bezoekers, die een paar plaatsjes lager op de ranglijst staan presteerden het om met een 0-4 zege in de tas bij Olympia te vertrekken. Met name de 9-25 en 17-25 in de eerste en de derde set spreken boekdelen. Maar ook de 22-25 en 20-25 in die andere twee zeggen dat Zaanstad de betere ploeg was.

De derde ploeg die een uitzege behaalde was VollinGo, maar die stond pas vast na vijf sets. Het niveau schommelde nogal gezien de 18-25 en 15-25 in de tweede en derde set ten opzichte van de 25-14 in de vierde, waarmee Hyundai Peter Janssen Stravoc het evenwicht in sets na de 25-22 winst in de eerste set herstelde.  De tiebreak ging vervolgens met 13-15 naar de bezoekers uit Gouda.

Een 4-0 thuiswinst was er voor SOMAS / Activia tegen hekkensluiter Peelpush II. De gasten kwamen in elke set boven de twintig, de tweede werd zelfs met 27-25 maar nipt in het voordeel van de thuisploeg beslist. De andere gingen met 25-20 en twee keer 25-21 naar Activia.

Na de 2-0 in sets voor thuisploeg Ledub via 25-13 en 25-20 waren de teams in de volgende sets aan elkaar gewaagd. Royal Kids hotel Kinderopvang VCN II kon in de derde set lang bijblijven, maar aan het eind viel de euro net met 25-23 de verkeerde kantvoor hen  op. In de volgende set was dat niet het geval en mochten zij na de 25-27 nog een puntje meenemen naar Capelle aan den IJssel.

VC Velden kon na een 2-1 voorsprong in sets (25-21, 23-25 en 25-22) de wedstrijdwinst in de vierde set niet perfect maken tegen Inter Rijswijk. Integendeel, de gasten haalden heel erg overtuigend met 13-25 de tiebreak binnen, die ze echter met 15-12 verloren zagen gaan.

Volley Tilburg is nu met 15-56 alleen koploper, Sliedrecht Sport II volgt op drie punten met 15-53 en VollinGo staat daar weer twee punten achter (15-51). Ledub (16-49) en Activia (17-49) staan op de posities vier en vijf. Het verschil met VC Velden (16-38) is ruim. Zaanstad is de koploper van het rechter rijtje met 15-36 en dan volgen VC Olympia (15-34), VCN II (17-34), Stravoc (16-29), Inter Rijswijk (15-24) en als laatste Peelpush II met 16-17.