Ruime zeges Oostende en LVL Volleys

VoV, 18-03-2021. 17:07 uur. De midweekse inhaalwedstrijden van Hermes Oostende en LVL Volleys As/ Tongeren leverden de ploegen met de nodige Nederlandse inbreng duidelijke zeges op.

Hermes Oostende won thuis met 3-0 van Tchalou. In de openingsset pakten ze na 14-14 het beslissende verschil en via 18-15 en 23-17 werd de 25-20 zege bijgeschreven. In de tweede set werd Tchalou volledig overklast, via 9-0 en 18-10 ging het naar 25-10. In de derde set leek het bij 10-4 en 16-11 dezelfde kant op te gaan, echter kon Tchalou nog terugkomen naar 21-18, maar winst zat er voor hen niet meer in.

Loladina Zwaanswijk scoorde 15 punten, inclusief 4 blokpunten. Merle Baasdam kwam tot 14 treffers. Lisa Nobel liet 5 punten op het scorebord zetten. Totaal 34 van de 57 eigen scores kwamen dus van Nederlandse handen.

Hermes Oostende is de nummer vijf op de ranglijst met 9-14, ze staan één puntje voor op Charleroi, dat echter met 12-13 al wel drie wedstrijden meer speelde.

LVL Volleys As/ Tongeren won uit bij Royal Antwerp met 1-3. In de derde set glipte hun de zege met 30-28 net door de vingers. Bij 17-19 en 23-24 leek de wedstrijd in drie sets beslist te worden, echter kon Antwerp na het matchpoint te hebben weggewerkt het duel nog met een set verlengen. In de overige sets waren de gasten met 14-25 (na 9-18), 21-25 (na 19-19) en 22-25 (18-18) de sterkste.

Laura Overwater en Kirsten Bröring waren voor LVL Volleys scorend 11 en 10 keer succesvol. Beide dames scoorden 4 blokpunten.

LVL Volleys As Tongeren staat derde met 11-26, ze staan één puntje achter VDK Gent, dat op 13-27 staat.

Bij de Zuiderburen van onze Zuiderburen leed Saint Raphael van Lynn Blenckers een 3-0 nederlaag bij Marque-en-Baroeul. Via de setstanden 25-23, 25-17 en 25-19.

In de eerste set ging een 17-22 voorsprong verloren. In de tweede set pakte de thuisploeg na 15-14 het beslissende verschil en in de derde set was bij 10-5, 15-8 en 20-15 wel duidelijk dat er geen vierde zet voor Saint Raphael meer inzat. De ploeg van Lynn Blenckers, ze scoorde 6 keer, staat dertiende, net boven de degradatieplaatsen. Al is de voorsprong op nummer veertien wel 11 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hermes Oostende.