Vizier op volleybal

 

RVV boekt nipte overwinning op concurrent

VoV, 24-01-2023. 14:53 uur. Zaterdag 21 januari was sporthal `De Dijk` het strijdtoneel van de wedstrijd tussen de subtoppers Next Volley Dordrecht en Habithuis RVV. Het was een wedstrijd tussen teams die beiden meer wedstrijden winnen dan verliezen. Voorafgaand bezette RVV de derde plaats, Next Volley de vierde plaats. Na deze clash is hier niets aan veranderd, de Katwijkers wonnen met 3-2.

Na de slappe start van vorige week, was RVV erop gebrand gefocust te starten. Ook de gastheren deden dit, waarop het begin gelijk opging. Halverwege begon de passing van Next Volley te haperen, mede door een betere servicedruk van RVV. De gasten bleven daarentegen wel goed passen, waardoor zij deze gecontroleerd konden uitspelen. (19-25)

In het tweede bedrijf gingen de Katwijkers door waar ze gebleven waren. De passing bleef uitstekend, waardoor Next Volley er niet aan te pas kwam. Daarnaast bleven ook de aanvallers doen wat ze moesten doen, namelijk ballen scoren. Set twee was een prooi van RVV. (16-25)

De derde set begon rampzalig voor RVV. Ongeconcentreerd verloor het de eerste paar punten. Vervolgens werd het in twee servicebeurten compleet weg geserveerd. Tegen het einde van de set ging het iets beter, maar het mocht helaas niet baten. (25-15)

In set vier begon RVV iets beter dan in de vorige set. Desalniettemin haperde de passing en op de momenten dat het wel enigszins ging, verzaakten de aanvallers. Wederom probeerde RVV het met een eindsprint, maar ook deze keer kwam dit veel te laat. (25-19)

Gelukkig voor de Katwijkse supporters wist het team weer wat het moest doen om te winnen van Next Volley. Dit hadden ze namelijk in de eerste en tweede set ook gedaan. De passing werd weer op orde gebracht, waardoor de middenaanvallers weer in stelling konden worden gebracht. Op dit geweld had Next Volley geen antwoord, RVV won de wedstrijd. (10-15)

Volgende week is Habithuis RVV een weekend vrij, waardoor het zich twee weken kan voorbereiden op de volgende wedstrijd, tegen de koploper Skunk. Met dit team heeft RVV nog een appeltje te schillen, de uitwedstrijd verloor het kansloos met 4-0. Zaterdag 4 februari om 15.30 zal de Boorsmazaal klaar zijn voor deze topper.

gh @ VoV,  verslag van Bas van der Tang, RVV. Archieffoto.