Vizier op volleybal

 

Anneclaire ter Brugge vertrekt naar Polen.

 

VoV, 24-01-2023. 18:47 uur. We kunnen melden dat ook de tweede speelster van Eurosped, dat zich onlangs terugtrok uit de Eredivisie, elders onderdak heeft gevonden. Diagonaal Anneclaire ter Brugge maakt vanuit de Nederlandse Eredivisie de overstap naar de Poolse Tauron Liga. Eerder kwam zij uit voor Set-Up ’65 en het Talent Team Papendal.

Zij gaat spelen voor Palace Bydgoszcz. Haar nieuwe club bezet de achtste plaats in de Tauron Liga met 11 punten uit 11 wedstrijden. Het verschil naar de bovenste middenmoot bedraagt ‘maar’ zeven punten.

Anneclaire ter Brugge had een aantal beroemde voorgangers, Nederlandse speelsters die de overstap naar Polen maakten. Denk daarbij aan Caroline Wensink, Kim Staelens, Judith Pietersen, Femke Stoltenborg en Maret Grothues. Allemaal Oranje internationals.

De reactie van Anneclaire op haar transfer: “Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen! Afgelopen week belde Christopher Peña van Apex8 Sports mij met de vraag of ik een stap wilde maken, nu Eurosped failliet was verklaard.

Vanaf dat moment is het allemaal erg snel gegaan en toen ik het aanbod van Bydgoszcz kreeg heb ik deze kans direct met beide handen aangepakt! Het zat dus niet in het vat om bijvoorbeeld na dit seizoen een transfer te maken, maar kwam pas aan de orde toen Eurosped gestopt was.”

Uiteraard wensen we Anneclaire veel succes in Polen en we zullen haar prestaties bij haar nieuwe club met VoV blijven volgen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.