RVV wint in zinderende derby van Gemini Kangoeroes

VoV, 11-10-2021. 5:39 uur. Sporthal de Vliethorst in Voorschoten was het decor voor een wedstrijd tussen Gemini Kangoeroes en RVV. Beide ploegen waren nog ongeslagen in de Eerste Divisie en wilden deze reeks doorzetten. Een eenvoudige overwinning voor de gastheren leek in de maak, ware het niet dat de Katwijkers de rug rechtten en lieten zien over heel veel kwaliteit te beschikken.

De eerste set was Habithuis RVV geen schim van het team dat het kan zijn. Ales wat mis kon gaan, ging ook mis. Het was de spelers te prijzen dat ze rustig bleven spelen. Goed is het echter in deze set nooit geweest. Gemini trok dan ook gemakkelijk aan het langste eind. (25-13)

De tweede set bracht een ander beeld. De wedstrijd brandde echt los omdat ook de bezoekers gingen volleyballen. Probleem was wel dat RVV de kansen aan het eind van de set niet pakte. De Voorschotenaren deden dat wel. (25-23)

Lange tijd leek het erop dat ook de derde set een prooi was voor Gemini Kangoeroes. Er was frustratie bij de Katwijkers, wat Gemini extra moed gaf. Net op tijd had RVV de zaakjes weer op orde, waardoor het na hard werken de derde set pakte. (24-26)

De vierde set was een ware thriller. Gemini heeft meerdere malen de wedstrijd kunnen beslissen, RVV liet dit echter niet toe. Door middel van goede services, prachtig blokkeerwerk en sterke aanvallen bleven beide teams dicht bij elkaar. Wederom een set overwinning voor Habithuis RVV bracht beide teams op gelijke hoogte. (24-26)

De vijfde set had twee kanten op kunnen gaan. Gemini heeft het vaakst voorgestaan, RVV deed dat echter op het beslissende moment. Ken Rovers serveerde de wedstrijd op prachtige wijze uit. (14-16)

Volgende week treed een dus nog steeds ongeslagen Habithuis RVV aan tegen een oude bekende. Hekkensluiter VTC Woerden komt op bezoek in het vissersdorp. Aanvangstijd is 18.00 uur.

gh @ VoV, verslag van Bas van der Tang, RVV. Foto Jan van den Noort.