Kalinko D1 behoudt koppositie.

VoV, 11-10-2021. 5:42 uur. Afgelopen zaterdag wist Kalinko D1 hun eerste plek in de competitie te behouden door een 4-0 winst van Zovoc D1. De wedstrijd werd getekend door vrij lange service series.

De eerste set begint een beetje rommelig, maar al snel neemt Kalinko de leiding. Een prachtige pipe aanval van Marit en een goede service serie brengen de meiden naar een flinke voorsprong. Zovoc neemt uiteindelijk een time-out op 17-11 achterstand. Hierna weet Zovoc zich weer terug in de wedstrijd te vechten tot gelijkspel. Uiteindelijk sleept Kalinko de eerste set binnen, mede dankzij twee prachtige aces.

Zovoc start de tweede set sterk en weet een flinke voorsprong te behalen. Twee time-outs en twee wissels aan de kant van Kalinko brengen hier langzaam verandering in, maar de achterstand is groot: 17-8. Het keerpunt komt wanneer Lisa aan serve komt en de passlijn van Zovoc flink onder druk set: met een serie van maar liefst 10 ballen brengt ze Kalinko weer terug in de wedstrijd! Met een stand van 19-18 is alles opeens weer mogelijk. Uiteindelijk maakt Lisa het laatste punt in de tweede set met een prachtig blok.

De derde set begint met een hard blok aan de kant van Kalinko. Deze keer is het Iris die met een stabiele service serie Kalinko naar een 11-6 voorsprong brengt. De voorsprong blijft groot en er wordt zowel met harde aanvallen als met tactische ballen gescoord, zoals het tik balletje van Lisa op 13-8. Zovoc lijkt het tij te keren met een time-out en komt weer beter terug in de wedstrijd. Na een time out aan de kant van Kalinko schakelt Kalinko echter een versnelling omhoog en weet de set met 25-18 te winnen, door onder andere een ace van Sharon en een mooie middenaanval van Alinda.

Ook de vierde set begint redelijk gelijk op. De hardere aanvallen van Zovoc aan de buitenkant zijn een uitdaging voor het blok: meerdere malen worden er mooie balletjes op de lijn geslagen. Toch behoudt Kalinko een voorsprong, mede dankzij Rianne die een balletje redt en een krachtige service serie neerzet. Hoewel Lisan geen moeite heeft de aanvalsters goed aan te spelen, kan ze het toch af en toe niet laten om zelf te scoren: een tactisch tikballetje brengt Kalinko op 13-7 voorsprong. Uiteindelijk wint Kalinko de laatste set met een overweldigende 25-14. Volgende week spelen de meiden van Kalinko tegen Taurus D1 in Houten.

gh @ VoV, verslag en foto van Kalinko Dames 1.