Vizier op volleybal

 

Verlies Time Out Heren1 in Apeldoorn.

VoV, 11-10-2021. 5:55 uur. Vrijdagavond 8 oktober speelde Time Out Heren 1 tegen Heren 4 van SV Dynamo in Omnisport Apeldoorn. Het thuisspelende team bestaat (grotendeels) uit oudgediende van de Eredivisie dus het had er alle schijn van een lastige wedstrijd te worden voor de Diepenheimers.

Dit werd tijdens de eerste set meteen bevestigd door de mannen van Dynamo. Vanaf moment één was, met name door de lengte van de diagonaal en passer loper, de service- en rallypass erg lastig te brengen aan de spelverdeler. Ook werden er – aan beide kanten – een aantal servicefouten gemaakt. Uiteindelijk won Dynamo de wedstrijd met 4-0 via de setstanden 25-15, 25-18, 25-19 en 25-19.

Op 16 oktober spelen de mannen van Heren 1 weer een thuiswedstrijd, tegen het eerste van Vips Bardot.

Een voorloper op deze wedstrijd waren de voorgaande twee wedstrijden die wel beide werden gewonnen.

In gesprek met trainer/coach Ron de Jong; “In Diepenheim hebben we de doelstelling om ook over een paar jaar nog derde divisie te spelen met jongens uit eigen gelederen. Erwin Hassink is dit seizoen onderdeel van het team, komt uit een ander team van de club, en krijgt nu de kans met plezier te volleyen in het team dat al jaren voor het grootste deel uit een vaste kern bestaat.

Gijs Tromp en Cris Leuvelink die al langere tijd meetrainen en met 20 en 18 jaar de jonkies zijn, zullen met regelmaat de gelegenheid krijgen in de basis te beginnen en meerdere sets te spelen. Soms een hele puzzel, sets en wedstrijden punten pakken maar zeker de jongste lichting ook het vertrouwen geven, en zoveel mogelijk te laten spelen.

Heren1 gaat in dat proces verder van verjongen en komende tijd zal met regelmaat ook op de Libero positie Luuk Velthuis meetrainen. Natuurlijk uit eigen gelederen, en de strijd aangaande met (de huidige libero) Arjen Schottink, die hem helpt in zijn ontwikkeling.

Komende zaterdag kijken we uit naar de thuiswedstrijd in onze hal tegen Vips Bardot H1, en begroeten graag ons thuispubliek!

gh @ VoV, verslag en foto van Cris Leuvelink, Time Out Heren 1.