Kalinko heren 1 verslaat ook Zovoc

VoV, 11-10-2021. 6:01 uur. Na een week van rust winnen de Scheveningse mannen ook hun derde thuiswedstrijd op rij. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd echter niet de volle buit gepakt: 3-1.

De eerste set schoot Kalinko weer traditioneel uit de startblokken. De van een blessure teruggekeerde Rik kreeg het vertrouwen om zijn kunsten direct vanaf het begin te tonen. Met de basisopstelling bestaande uit hem en daarnaast Frank, Dmitrijs, Rens, Sander, Daron en Lars werd direct een riante voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong werd gedurende de set steeds verder uitgebreid, wat resulteerde in een comfortabele 25-14 overwinning.

De inmiddels beruchte tweede set werd net zoals vorige wedstrijd te slordig begonnen door de mannen in het rood-zwart. Bij een 1-5 achterstand greep coach Ans in met een time-out en na nog twee punten besloot ze Arnout erin te wisselen op de diagonaal. Punt voor punt en met vechtvolleybal werd Zovoc weer ingehaald. De passing kwam weer onder controle onder leiding van Lars en mede dankzij een uitstekende serviceserie van Frank was Kalinko bij 13-13 weer langszij.

De rest van de set ging gelijk op, tot de moraal van de Zoetermeerse mannen een knak kreeg dankzij een sprongservice van Dmitrijs die via de netband vlak achter het net op de grond belandde bij een stand van 23-22. Ondanks een hierop volgende foutservice werd het laatste setpoint ‘via het blokkie uut’ geslagen: 25-23.

De derde set deden de beide teams weinig voor elkaar onder. In een poging toch een voorsprong te forceren werden Dmitrijs op de spelverdeling en Arnout op mid ingewisseld. Vanaf 20-20 liet Zovoc echter zien dat het niet voor niets in het linkerrijtje meedraait. Met overtuiging en enkele gevaarlijke services sleepten zij de set binnen met 21-25.

In de vierde set stelde Kalinko orde op zaken. Het Zoetermeerse enthousiasme werd de kop ingedrukt door een snelle 8-0 voorsprong, wederom met Frank aan service. Sander en Maarten lieten ook hun handen spreken met enkele snoeiharde aanvallen, wat eerstgenoemde een welverdiende man-of-the-matchtitel opleverde. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en na een 25-11 eindstand bleef er toch enigszins een gevoel hangen dat er meer in had gezeten dan 3-1 overwinning.

Omdat concurrent VollinGo ook een punt liet liggen bij SKC blijft Kalinko gedeeld eerste staan. Volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag uit bij Leython. Allen hartelijk welkom!

gh @ VoV, verslag door Arnout Verheij, Foto: Nidal Al Qaq.