Vizier op volleybal

 

Scherp gestart Sovoco D1 geeft Sliedrecht D3 geen kans: 4-0

VoV, 20-11-2022. 19:33 uur. Eindelijk dan het verslag van de wedstrijd van vorige week tegen Sliedrecht D3. Het doet de schrijver deugd dat diverse mensen het verslag erg gemist hebben. Nu zou natuurlijk het argument aangedragen kunnen worden dat de lezers in ons vrije weekend ook iets te doen gegund werd. Of dat er gewacht is tot onze directe concurrent voor de koppositie – Huizen – gelijk zou komen in aantal wedstrijden, om dan een nog betere duiding te kunnen geven.

Maar nee, er was gewoon sprake van tijdgebrek. Er was wel Tijd voor Volleybal en reflectie, maar nog niet op schrift. Een nadeel is natuurlijk dat de details nu niet meer helemaal helder voor de geest staan, al worden die in de verslagen sowieso wel eens door elkaar gehaald. Zou het dit keer eens een korter verslag worden?

Goed, Sliedrecht D3 was dus onze tegenstander en we wisten van tevoren niet goed wat we van hen mochten verwachten. Ze staan netjes in de middenmoot en de club staat bekend om haar opleiding van talenten. Maar we wisten niks van het team. Ach, gewoon uitgaan van eigen kracht, het thema van de afgelopen weken.

Ter voorbereiding werden er in de kantine spelletjes gespeeld, omdat H2 helaas niet speelde. Antonietta en Hanneke besloten de competitie Skip-Bo bij een gelijkstand te laten voor wat het was en alle energie verder in de wedstrijd te stoppen. Hanneke wil bij dezen haar coach Joyce nog wel hartelijk danken, zonder haar was deze stand niet mogelijk geweest.

Hoewel trainer Floris heeft gemerkt dat wij al heel goed weten wat hij vaak wil zeggen in de voorbespreking, leren we hem toch steeds weer wat beter kennen. Zo blijkt hij een man van de cijfers te zijn! Hij had uitgezocht dat Sliedrecht elke wedstrijd – wat de einduitslag ook werd – altijd hun 1e set weet te winnen. Wij hebben nog wel eens moeite met de start, dus daar lag de sleutel. Als we ze in de 1e set zouden weten te overrompelen en van ze te winnen, dan zou de rest van de wedstrijd een stuk eenvoudiger zijn, was de verwachting.
(NB: eigenwijs als we zijn hebben we nog wel even aan fact-checking gedaan. Maar het was geen goed bedachte smoes om ons extra te motiveren; Sliedrecht wint echt elke eerste set, ook na onze wedstrijd gingen ze daar mee door.)

We startten met Eline, Kyra, Daniela, Lieke, Sandra, Joyce en Hanneke. En de start was direct goed en fel. Vol energie gingen we voor elke bal. En dat terwijl Floris en Anto ons nog wel even hadden getest in de warming-up. Was hun gezamenlijke dansje nu een afleiding om te zien of we uit balans waren te halen, of was het een aanmoedigings-cheer?! Laten we het op het eerste houden en dat we die test goed doorstaan hebben. Onze service kon beter, maar we haalden veel ballen van de grond en legden veel druk bij Sliedrecht. Daar hadden ze onvoldoende antwoord op; de set was heel rap voor ons: 25-14!

In de 2e set gingen we vrolijk verder. Kyra was on fire en Eline zocht haar dus vaak op (dit was ook een opdracht van Floris; gebruik je scorende spelers optimaal). We hadden veel lol en er lukte veel. Zo wonnen we ook deze set ruim: 25-16.

Hoewel vanaf de 3e set onze service beter ging lopen, verslapten we qua energie en scherpte wel. Onze pass werd wisselvallig, we maakten fouten en zo werd het echt een strijd. Daphne kwam erin voor Eline en later voor Joyce. Hoewel we er niet goed voor stonden, hielden we vertrouwen. Op tijd wisten we orde op zaken te stellen en door te drukken: 25-20.

Daphne bleef in de 4e set staan. In deze set keken we ook een tijdje tegen een achterstand aan, geheel door ons eigen toedoen. Maar wederom geen paniek. Op tijd zetten we een tandje bij. Ons blok was lekker bezig. Onze slordigheden compenseerden we voldoende met goede ballen en zo keerden we het tij en pakten de set met 25-19.

Hoppa; een overtuigende 4-0 overwinning! En geheel zelf afgedwongen, al haalde een tegenstandster even door elkaar wie nu wie iets afdwong. De coach van Sliedrecht beaamde echter; in elke wedstrijd hadden ze wel het idee en de kans gehad op een overwinning, maar vandaag had hij dat gevoel geen moment echt gehad. Mooi! Het game-plan had dus gewerkt! Daniela gaf aan; als we elke wedstrijd met de energie van de 1e set weten te spelen, dan worden we kampioen. Zo, laat die maar even bezinken. Toch weten we dat die opgave nog niet zo eenvoudig is…

We hebben nog een weekje genoten van onze 1e plek op de ranglijst, wetende dat daar dit weekend een einde aan zou komen. Huizen won zoals verwacht en neemt die plek van ons over.

We weten wat ons te doen staat en hebben goed getraind. Dat zijn we ook komende week van plan. Bovendien heeft een aantal van ons even een paar andere concurrenten bekeken dit weekend…Wij zijn er dus klaar voor, jullie ook? Want we zien jullie graag zaterdag 26 november om 17.00 uur in De Bunt. Protos is dan onze tegenstander en die neemt altijd veel publiek mee. Daar moet iets tegenover staan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Hanneke van den Broek, Sovoco D1.