Schwerin en Dresden op 1-0 in Duitse play offs

VoV, 28-03-2021. 14:45 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames werden gisteren de eerste wedstrijden in de halve finale van de play offs voor de titel gespeeld. Op het programma stonden Schwerin (Stoltenborg, Oude Luttikhuis) vs. MTV Stuttgart (Lohuis, Jasper) en SC Potsdam vs. SC Dresden, waar geen Nederlandse inbreng was.

Met veel spanning was er uitgekeken naar het duel tussen de topteams Schwerin en Stuttgart. De thuisploeg legde de druk om de volgende wedstrijd te moeten winnen middels een 3-0 zege bij Stuttgart neer.

Het was in twee sets wel erg nipt met 26-24 in de eerste en 27-25 in de derde, maar de 1-0 in wedstrijden staat er, hoe nipt het ook was. Overigens ging de tweede set met 25-20 naar Schwerin.  Stuttgart heeft nu mogelijk twee keer thuisvoordeel. Eerst om de stand gelijk te trekken en daarmee de beslissende derde wedstrijd af te dwingen. Lukt dat niet, dan is de finale uit zicht.

Bij Schwerin ontbrak Nicole oude Luttikhuis vanwege een blessure, de thuisploeg nam vlot een voorsprong van zes à zeven punten (17-10), de serve serie van Todorova maakte het nog spannend aan het eind, een geblokkeerde aanval van Krystal Rivers bracht de 26-24 zege voor Schwerin. In de tweede set was het verschil aan het eind een stuk duidelijker en in de derde ging het er bij de big points weer om spannen, met opnieuw Schwerin, waarin Femke Stoltenborg ook geen speeltijd kreeg, met de sterkste finish. Bij Stuttgart scoorde Juliët Lohuis 6 keer, Hester Jasper had een invalbeurt in de tweede set.

Dresden sloot in Potsdam met een 1-3 zege af. De 28-30 in de eerste set was erg zwaar bevochten, Potsdam kon de stand op 1-1 brengen middels 25-17, maar was daarna met 19-25 en 21-25 twee keer de verliezende partij. Dresden heeft de kans om de finaleplaats thuis definitief te maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Schwerin.