VCN komt vs. ZVH net tekort in de tiebreak

VoV, 28-03-2021. 14:36 uur. Afgelopen zaterdag nam VCN het op tegen streekgenoot RECO/ ZVH. In de eerste wedstrijd was er een 3-2 overwinning voor Capelle, dus de gasten uit Zevenhuizen waren gebrand op revanche. De Capelse boys waren deze week in goede vorm blijkens de winst tegen VoCASA afgelopen woensdag.

De ziekenboeg was gisteren uitgebreid met nog een extra gewonde: Lucas Vroom is voor dit seizoen uitgeschakeld in verband met het herstel van de schouder. De basis bestond uit Roland Mijnans, Tom van Reeuwijk, Tom Feldkamp, Ferdy van Dijk, Matthew Immers, Vincent Smid en libero’s Sammy Talbott en Rogier van Leeuwen.

Capelle begon sterk aan de wedstrijd, kon ZVH onder druk zetten, en pakte de voorsprong. Gedurende de zet kwam ZVH via veel aanvallen over de sterke middenas terug in de set en wist deze uiteindelijk te winnen met 25-22.

In set 2 pakte Capelle snel de voorsprong. Veel punten kwamen via Tom van Reeuwijk en Matthew. Het einde van de set kwamen de Zevenhuizers dichterbij en waren hier effectiever: 25-23.

In het derde bedrijf gaf VCN meer tegengas. Ralph Backer, erin gekomen op de plek van Vincent Smid, pakte een aanzienlijk aantal punten met zijn blokkering. Met zijn volle spanwijdte van 3.44 meter duwde hij de ene na de andere bal terug over het net. Na een spannende slotfase won VCN deze set met 29-27.  In set 4 leek ZVH lamgeslagen door dit setverlies en gaf het geen weerstand. Deze set ging met 25-15 naar VCN.

De beslissende set vertoonde hetzelfde beeld, alleen vergat de thuisploeg het af te maken en kon ZVH terugkomen. Een fout aan de kant van VCN bracht hun naar de winst met 16-14. Helaas maar waar. Hier had meer ingezeten. Op naar de volgende op 10 april tegen het Talentteam, maar eerst een weekend benodigde Paasrust!

gh @ VoV, persbericht en foto ComputerPlan VCN.