Vizier op volleybal

 

Seizoen Bundesliga Duitsland door corona ten einde

VoV, 13-03-2020. 5:01 uur. In verband met de drastisch veranderende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen heeft de Deutsche Volleybal Bond gisteravond besloten om ook de wedstrijden in de Bundesliga bij zowel de dames als de heren allemaal af te gelasten en het seizoen te beëindigen.

Dit betekent dat er in het seizoen 2019/ 2020 geen “Deutsche Meister”, dus geen kampioen zal zijn. En in verband met deze bijzondere maatregel werd ook besloten dat er op basis van de laatste stand geen team zal hoeven degraderen. Over de eindstand van de competitie, belangrijk voor deelname aan Europese toernooien, zal nader met de clubs overlegd worden. In de Bundesliga diende nog één wedstrijd in het reguliere seizoen gespeeld te worden (dames) en stonden daarna de play-offs op het programma.

Eerder gisteren had de Duitse bond al besloten om in de Tweede Bundesliga en de divisies daaronder geen wedstrijden meer te spelen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Duitse volleybal dat een seizoen niet afgemaakt wordt. Dat de volledige afgelasting voor de clubs mogelijk grote financiële consequenties heeft, de play – offs trekken de meeste toeschouwers, was ook een belangrijk aandachtspunt.

Door het voortijdig einde van het seizoen wordt er niet meer van en naar wedstrijden gereisd, zijn er geen volleybal duels met grote bezoekersaantallen en wordt zo het risico van besmetting voor speelsters, staf en fans beduidend aan banden gelegd. Verder hadden enkele buitenlandse spelers/ speelsters in de Bundesliga verzocht om naar hun land te mogen terugkeren, zolang dat nog mogelijk was en er geen uitreisbeperking gold.

In verband met de volle agenda van de Bundesliga clubs en mede omdat de FIVB Volleybal Nations League al op 19 mei begint was er geen mogelijkheid om de uitgestelde wedstrijden op een later tijdstip in te halen c.q. naar een latere datum te verschuiven.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.