Vizier op volleybal

 

VakifBank na dikke winst naar halve finale CL

VoV, 13-03-2020, 4:56 uur. VakifBank Istanbul heeft gisteren het ticket voor de halve finale van de Champions League binnengehaald. Na de 0-3 winst in de heenwedstrijd tegen Dinamo Moskou was er in Istanbul ook een duidelijke zege. Goncharova en teamgenoten konden in geen van de drie sets tot aan de twintig punten komen. Met 25-13, 25-18 en 25-15 was er sprake van een eenzijdig machtsvertoon.

VakifBank ging in sneltreinvaart door de eerste set heen. Bij 8-3 vluchtte Dinamo hals over kop de time out in, zonder succes. De eerste drie punten na de pauze waren ook voor de ploeg van trainer/ coach Guidetti. De tweede Russische time out volgde op 16-7, nu lukte het Dinamo wel om de side out te pakken en een paar keer te scoren. Al met al was het vervolgens veel te weinig om Bartsch, Haak en Rasic aan banden te leggen. Via 19-10 en 23-12 ging de set na punten van spelverdeelster Ognjenovic en mid Rasic met 25-12 naar de thuisploeg.

In de tweede set kon Dinamo na een 0-2 voorsprong even in het spoor van VakifBank blijven (4-3), maar verloor al snel het contact (9-4) daarna. Bij 17-11 hadden ze hun time – outs alweer opgebruikt. Het verschil liep snel op na 21-14, in het resterend deel kon Dinamo de score nog een iets beter aanzien geven, maar bedriegend werd het nooit. Bartsch scoorde de 24-18, Haak sloeg het laatste punt op het scorebord, waarmee het 2-0 in sets werd en de halve finale dus binnen was.

De derde set was daarna een formaliteit. Beide coaches wisselden nauwelijks, blijkbaar wilden ze zo snel mogelijk met hun teams van het veld af. VakifBank voldeed aan die wens door via 10-5, 14-9, 19-11 en 23-14 de set in vlot tempo voor zich te beslissen. Een tweede bal score van Cansu maakte aan de lijdensweg van Dinamo Moskou een einde.

Isabella Haak werd met 17 punten topscorer van de partij, Milena Rasic (11 punten) werd tot MVP gekozen. Bij de Russische ploeg kwam geen enkele speelster in de dubbele cijfers.

Na Conegliano, dat zich zonder de return te spelen tegen MTV Stuttgart, plaatste is VakifBank de tweede halvefinalist. De ander duels in de kwartfinale, die eigenlijk in Maribor Sloveniƫ gespeeld zouden worden, zijn voorlopig vanwege corona ook uitgesteld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.