Vizier op volleybal

 

Selectie US Dames1 verder uitgebreid

VoV, 10-04-2020. 11:03 uur. Deze week werd bekend gemaakt dat een aantal speelsters van US hadden verlengd. We zijn verheugd om te melden dat er gisteren nog een aantal bijkwamen. En we kunnen ook meteen een nieuwkomer melden.

Annelin Pasveer: Na het plotselinge vertrek van een onze midden werd Annelin tijdens het seizoen opeens de oudste speelster van het team, en kreeg ook meteen de bijnaam Omaatje toegekend. Met slechts 29 jaar op de teller, gaat onze aanvoerster en libero weer één jaartje door met US Dames1

Sophie «via de handjes » ten Asbroek is net 24 jaar, gaat komend seizoen aan haar negende seizoen bij US beginnen. Hiervan heeft ze zes seizoenen in Dames1 gespeeld. Vorig jaar heeft ze een uitstapje gemaakt naar de passer loper positie maar ze gaat volgend seizoen weer terug naar haar favoriete diagonaal positie. We zullen dus nog een jaar genieten van haar kwaliteit om telkens via de handjes te kunnen scoren.

Natalia Zoet: Onze half Griekse spelverdeelster gaat ook komend seizoen door bij D1. Natalia is afkomstig van de buren van Spaarnestad en gaat dus zoals heel veel teamgenoten aan haar 2de seizoen bij US en in de topdivisie beginnen. Ze begon dit seizoen ook met het idee om zo veel mogelijk te leren en met de hoop om heel af en toe te spelen. Maar Natalia heeft heel snel toegeslagen, want al in de 2e wedstrijd tegen VoCASA mocht ze beginnen in de basis. De combinatie met de andere spelverdeelster is uitstekend, ze vullen elkaar goed aan. Haar progressiemarge is nog enorm, waardoor de trainer alle vertrouwen in haar heeft uitgesproken.

Nieuwkomer Aaliyah Hansen. We zijn blij te melden dat Aaliyah Hansen, afkomstig van 1ste divisionist (inmiddels ook topdivisie) Zaanstad, voor US heeft gekozen. Aaliyah is 18 en komt de middenas versterken. Ze had voor de Coronacrisis al meegetraind en zelfs een oefenwedstrijd meegespeeld. Ook vorig jaar stond Aaliyah op de radar van US. Toen de coach haar dit jaar wel op tijd vroeg om voor US te komen spelen, was dit best snel geregeld. Hiermee hebben we opnieuw een talentvolle speelster aan de selectie toegevoegd.

gh @ VoV, persbericht Pharmafilter US, foto John van Geenen en Zaanstad.