Vizier op volleybal

 

Serve Set-Up ’65 sloopt Alterno

VoV, 23-12-2018. 10:15 uur. Vreemd, enige verwarring, verwarrend vreemd, niet over nagedacht. Weet u, ik heb in mijn volleybalhok, anderen noemen het zenuwcentrum van Vizier op Volleybal, een kalender van 2018 hangen. Gekocht bij Eurosped aan het begin van dit jaar. Om te weten welke dag het is, met erop elke maand een andere ‘kalender girl’, een Eurosped speelster.

En december verwart me, zoals eerder al augustus, oktober en november. Omdat? Omdat ik nu in december elke dag steeds door een stralende Carmen Oude Luttikhuis wordt aangekeken, in Eurosped tenue, terwijl ik donders goed weet dat ze in werkelijkheid het tenue van # GO Yellow# draagt. Volleybalclubs zouden een seizoenskalender en geen jaarkalender moeten uitgeven als ze een kalender willen uitgeven. Dat voorkomt verwarring, van september tot september bijvoorbeeld. Dat is vooruit denken als je een ‘kalender-girl’ kalender wilt laten drukken. Geen dank, dit VoV advies was gratis.

Hallo VoV, waar slaat dit op? Nou nergens op, maar het schoot ons zomaar weer te binnen toen we aan het verslag van Springendal Set – Up ’65 vs Dros – Alterno begonnen en Carmen bij Set – Up ’65 zagen terwijl we haar daarvoor nog in Eurosped outfit hadden gezien.  Mooi dat de teams in iedere geval een streepje in de naam gemeen hebben en houden, verder waren er gisteren niet zo veel overeenkomsten, er waren vooral veel verschillen, heel veel verschillen. Met name in de score, en daar gaat het tenslotte om.

In de eerste set scoorde Set-Up 21 eigen punten tegen Alterno 8, in de tweede set waren dat er 20 tegen Alterno 3 en in de derde set 18 tegen Alterno 7.  Helder en duidelijk. Een ploeg die flink uitdeelt tegen een die alleen maar moet incasseren.

Alterno zal zich toch voorgenomen hebben om een goede pass bij de spelverdeelster af te leveren tegen het serverend sterke Set- Up. Ze waren gewaarschuwd vanwege hun thuisduel en vanwege de verslagen die van de laatste twee wedstrijden van de ploeg uit Ootmarsum o.a. bij VoV on line hadden gestaan. Deze keer waren het Carmen Oude Luttikhuis, sprongserves als mortieren, Merle Baasdam, die met haar opslagen daar weinig voor onderdeed, Daphne Giesselink en Marianne het Lam – Scholten die de pass linie van Alterno volledig uit elkaar serveerden.

Daarenboven was de servedruk van de ploeg uit Apeldoorn een fluitje van een cent voor Set-Up. In de eerste set werd drie keer op eigen serve gescoord (na 3-2 de 3-3 en na 18-7 de 18-8 en 18-9), in de tweede was het scoren op eigen serve helemaal niet van toepassing en in de derde set lukte dat na 19-11en 21-13.  Er zal een reden zijn geweest dat Dros – Alterno zo armoedig speelde, het was een regelrechte afgang, die een deja–vu herinnering aan 14 dagen geleden tegen US opriepen.

In de eerste set was Carmen Oude Luttikhuis (foto boven) na 6-5 de beul met de moker, na 14-6 nam Merle Baasdam de houweel over en op 19-9 pakte Daphne Giesselink hem ter hand, met redelijk rampzalige gevolgen voor Alterno. Aan het net scoorden Ilse Oude Luttikhuis en Marianne het Lam Scholten dat het een lieve lust was. Ook spelverdeelster Kiki von Piekartz (twee blokpunten en twee 2de balscores) eiste scorend een prominente plek op.

In set twee kwam Alterno niet eens aan één volledige rotatie toe, een speelster was het niet gegund dat ze aan serve kwam. Na 6-2 scoorde Carmen Oude Luttikhuis op de opslagen van Marianne het Lam – Scholten aan de lopende band tot aan 12-3, na 14-5 serveerde Merle Baasdam de tussenstand naar 24-6. Met vijf aces in die serie en één scorende driemeter. De 25-6 was een oorwassing van jewelste, die we nog niet zo vaak op dit niveau zijn tegen gekomen.

Alterno herstelde zich enigszins in de derde set. Set Up bleef veel risico in de serve leggen en daardoor ging het ook met de genoemde kannonen aan de opslag af en toe een keer fout. Af en toe is dan zes servefouten in deze set. Maar dat stond succes niet in de weg, daarvoor acteerde Alterno te onmachtig. Via 4-2, 9-5 en 15-8 werd het 19-10en 21-12. Op matchpoint maakte het december kalender-girl de set en de wedstrijd met een harde klap uit.

Set- Up staat na deze winst een stuk steviger in de top 6, Alterno gaat als de nummer 9 in de lijst van 10 het jaar uit. In januari zal alles een plaats hebben gekregen en beginnen de teams weer met frisse moed en de laatste zes wedstrijden in het reguliere seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal.