Zege Set-Up 2, Krekkers verzuimt te winnen

VoV, 23-12-2018. 11:40 uur. Eindelijk kunnen we eens een keer naar een wedstrijd van Krekkers gaan, zonder dat we bang hoeven te zijn voor trekkers, die van links komen en die dan voorrang nemen ook al hebben ze dat niet en menen ze dat hetgeen in dat stomme liedje wordt gezongen de werkelijkheid is. In een stad als Ootmarsum kom je geen trekkers tegen, dat is meer iets voor een plattelandsdorp.  Verschil moet er zijn! In ieder geval op de weg!

Set – Up II vs Krekkers, een prachtig affiche, gewoon als duel in het linkerrijtje tussen ranglijstburen en geografische buren en als voorwedstrijd voor de Eredivisiekraker tussen het eerste damesteam van de thuisploeg en Dros – Alterno uit Apeldoorn.  Met enige vrijheid mogen we het misschien wel ‘sportief indrinken’ noemen, dat doen ze in Twente graag, indrinken. Het voorafje voor het hoofdgerecht, waarbij het voorafje zich zelf zeker niet als voorafje beschouwd, maar als hoofdgerecht.

Ai, ai, wat we allemaal niet aan elkaar zwammen om een beetje kerstsfeer in een verslag te krijgen. ‘Pieken’ leent zich daar natuurlijk ook als geen ander woord voor. Wie piekt er op het juiste moment en neemt de ploeg op sleesleeptouw in deze kerstaflevering van de Twentse derby in de Eerste Divisie A.  Welke ploeg heeft een kerstengel voor het net, die met handen zo groot als vleugels blokkeert en zonder Red Bull zwevend de kerstballen scoort en zo haar medespeelsters een zege in hun kerstpakket mee kan geven?

Heeft trainer coach Damir Colo van de thuisploeg voor zijn time outs een volleybal kerstpreek paraat, of is Gertjan ter Harmsel van de gasten degene die dat moet gaan doen. Dan moet hij het wel alleen doen want de ‘technische staf bank’ was door afwezigheid van teammanager Govert Homburg en assistent trainster Anouk van der Wal akelig leeg bij Krekkers. Wel zaten daar de geblesseerde Britt Hoek en nieuweling Laury Donker, die dus nog niet meespeelde. Er waren dus wat vragen vooraf, waarop gisteren vanaf 15:00 uur in de Schalm het antwoord werd gegeven. En neen, de DJ had ze niet paraat de kersthits, die ook u ongetwijfeld uit uw hoofd kent en zo had meegezongen als u er was geweest, zoals.

• Rudolph, the Red-Nosed Reindeer.
  • Grandma got run over by a Reindeer.
  • I saw mommy kissing Santa Claus.

Genoeg, genoeg is genoeg en soms is genoeg méér dan genoeg. Laten we het over volleybal hebben. Let us talk about Se, ach neen, let us talk about volleyball. Over Jumpvalley Sex – Up ’65 II vs Crackers. Auf los geht’s los. ‘Los!’ Tja, dat moesten we natuurlijk wel even intypen, anders konden we niet aan het verslag beginnen,

Set1: Marlies Eertman (foto boven) serveerde Set-Up met o.a. twee aces van een 7-9 achterstand naar een 11-9 voorsprong. Sophie Meijer had even later een prachtig lobje en twee aces paraat om de tussenstand naar 13-16 te tillen, waarop na 16-17 Danae ten Oever serverend voor de 20-17 zorgde. Passend zag het er even niet best uit bij Krekkers.De race leek bij 24-20 gelopen, daar dacht echter Eline Goossen anders over. Damir Colo ging bij 24-23 in de time out, zonder succes, Sophie maakt de gelijkmaker. Het slotakkoord was voor Evi van Kerkvoorde, met een dubbelklapper vanaf posite vier maakte zij de set uit.

De eigen score in deze set was 16/19, de foutenlast van 5/10 deed Krekkers een warme wintersjaal om.  Beide teams scoorden zes keer via de opslag.

Set 2: de 2-4 achterstand werd door Danae ten Oever en aces van Lynn Rouwers van het scorebord gehaald, vervolgens bleef Set-Up tot 11-8 op een veilige marge voor. Eline Goossen veranderde dat, zij draaide met haar opslagen de 11-8 om in 11-14, en wat later in de set was o.a. Wiepie de Haan er mede verantwoordelijk voor dat de tussenstand naar 14-19 werd getild. Een hattrick aan Set-Up fouten maakte 15-22 waarmee de race wel gelopen was. Eline Goosen had het laatste woord. Hard, slim en via het blok scoorde ze de laatste drie punten voor de 19-25 setstand.

Set Up scoorde maar schamele 10 puntjes zelf in de tweede set, Krekkers zette er daar 19 tegenover en maakte ook nog eens minder fouten.

Tot dan was het een mooi volleybalgevecht geweest, waarbij de gasten de meeste fans op de tribune en de kantine hadden. Maar met de komst van Set- Up dames 1 veranderde dat. De houten kleppers klepperden wat harder, er waren meer aanmoedigingen voor de thuisploeg, maar ook de fans van de gasten lieten zich niet onbetuigd. Snel verder.

Set 3: Set-Up was het gewoon kwijt. Helemaal, de formule om te scoren. De ‘pass / set up / afronden’ formule zat er niet meer in. Tot aan 12-12 ‘leefden’ ze van Krekkers kadootjes, zeven hadden ze er tot die stand al gekregen. Krekkers stampte gewoon door. Eline Goossen hamerde er een paar in, nadat eerder in de set Rianne Nijhof met een aai en een kill – block ook succes had gehad. Het tiende en elfde kadootje van Krekkers maakte er 18-19 van. Krekkers vocht tegen de foutenlast en tegen Set-Up, en toen dat tweede gevecht via 18-23 gewonnen leek, maakten ze nog weer een paar fouten. Een paar, te weinig om de zege nog uit handen te geven. De 20-25 zette Krekkers op 1-2 voor in sets. Met 8 om 15 eigen scores was dat ook dik verdiend.

Set 4: Deze set was weer nagelbijtend spannend. Met een heen en weer golvend scoreverloop. Van 5-3 naar 12-7. Evi van Kerkvoorde en Lynn Rouwers scoorden vlot in die periode voor de thuisploeg, bij Krekkers troffen Thirza Wesselink en Wiepie de Haan makkelijk de vloer. Na de 12-7 kon Krekkers mede door veel fouten aan Ootmarsumse kant terugkomen naar 17-17. En Sophie Meijer zorgde voor ‘mooi Sophie, goeie bal Sophie’ kreten bij de Krekkers fans toen ze met twee aces de stand gelijk trok en daarna met een gelukkig shotje haar team aan de leiding bracht. Eline Goossen (foto boven) ramde de 18-20 erin.

De dubbele wissel van Damir Colo pakt daarna goed uit, op 21-20 ging Gertjan ter Harmsel de time out in, de aansluitende treffer kwam er, de score op eigen punt niet. Karin Scholten serveerde Krekkers naar matchpoint op 23-24. Een rake klap of een goede serve was haar ploeg van de zege af. Er volgde een foutserve (24-24), het tweede matchpoint sloeg Sophie Meijer op het scorebord bij 24-25. Met drie punten op rij kreeg Set-Up echter alsnog de zo vurig gewenste tiebreak. Met 18 om 15 eigen punten en een foutenlast van 10 om 9 waren de teams erg aan elkaar gewaagd in deze set.

Set 5: Mayke Schutte (foto boven) serveerde Set-Up in de vijfde set naar 5-0. De inhaalrace van de Krekkers werd gestalte gegeven door scores van Rianne Nijhof, Eline Goossen en Marèll Oude Avenhuis. Maar gezien de foutenlast van Krekkers was het eerst alsof ze tegen de bierkaai vochten, pas later na de veldwissel bij 8-8 hadden ze de gelijke stand op he scorebord. Set-Up kreeg de ballen niet meer tegen de grond en was afhankelijk van de Krekkers fouten. Tot aan 11-13, toen herpakten ze zich. Na 8-8 verdiende Sophie Meijer volgens een Krekkers fan een standbeeld, ze bleef raak timmeren. Krekkers kwam op matchpoint bij 12-14, Set – Up bij 15-14. Sophie maakte gelijk. Evi van Kerkvoorde sloeg daarna de laatste twee punten op het scorebord voor de 17-15 winst.

In de vijfde set scoorde Set-Up 9 eigen punten, Krekkers maakte er 12.  De foutenlast van 3 om 8 besliste de strijd definitief.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.